back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17.00

Διαβάστε επίσης

 

Στην προσπάθεια αποδόμησης του κυβερνητικού έργου εστίασε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνέντευξης τύπου που ολοκληρώνεται αυτή την ώρα, επανέλαβε τα περί ‘’κυβερνητικής απάτης’’, εστιάζοντας στην εθνική πολιτική, τη διαχείριση της πανδημίας και την οικονομία. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε απολύτως κοστολογημένο το σχέδιο των 11 σημείων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας το οποίο παρουσίασε χθες. Όπως είπε, τα μόνιμα μέτρα που προτείνει είναι «απολύτως ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες». Ενώ τα έκτακτα μέτρα, ύψους 8 δις ευρώ έως το τέλος του έτους, είναι «απολύτως επιβεβλημένα για να μην οδηγηθούμε -όπως είπε – σε κατάσταση κοινωνικής λεηλασίας».

Να αλλάξουμε θέμα κα κλίμα

Επί ποδός η πυροσβεστική, κλιμάκια της ΕΜΑΚ και συνεργεία της τοπικής αυτοδιοίκησης για τον εντοπισμό της 43χρονης που αγνοείται από χθες στο Μουζάκι, όταν η περιοχή βρέθηκε, κυριολεκτικά, στο μάτι του μεσογειακού κυκλώνα, που άφησε πίσω του τρεις νεκρούς.

Εικόνες βιβλικής καταστροφής, ύψους πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, στο Θεσσαλικό κάμπο, τη Στερεά Ελλάδα και στα νησιά του Ιονίου που έπληξε ο ΙΑΝΟΣ. Από χθες ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, συνοδευόμενος από στελέχη του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ βρίσκονται στην περιοχή καταγράφοντας και αποτιμώντας τις ζημιές στο αγροτικό και ζωϊκό κεφάλαιο, με στόχο να προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις. Τις πρώτες μέρες της εβδομάδας, την Καρδίτσα θα επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο μεταξύ, κλιμάκιο ψυχολόγων του Υπουργείου Υγείας, θα παρέχει για όσο καιρό χρειαστεί ψυχολογική και ψυχοκοινωνική στήριξη στους κατοίκους που βιώνουν τις τραγικές συνέπειες του κυκλώνα.

‘’ Δεν υπάρχει δευτερόλεπτο για χάσιμο.. Πρέπει γρήγορα να αποκατασταθεί η ομαλότητα’’ είπε από τον Αλμυρό του Βόλου, ο Νίκος Παππάς. Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται από χθες στις πληγείσες περιοχές. Εκεί εξάλλου βρίσκεται και κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής. ‘’Είμαστε εδώ για να φανούμε χρήσιμοι όπου είναι εφικτό.. με τις παρεμβάσεις μας να συμβάλουμε για την άμεση αποκατάσταση των υποδομών και των ζημιών’’ δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλίδης.

Ο Υφυπουργός Διαχείρισης κρίσεων, από χθες πραγματοποιεί αυτοψία στα νησιά του Ιονίου που σαρώθηκαν από τον κυκλώνα. Μετά την Κεφαλονιά επισκέπτεται σήμερα την Ιθάκη και τη Ζάκυνθο. Όπως είπε στις 625 ανέρχονται οι βλάβες του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ στη Ζάκυνθο, με τα τεχνικά συνεργεία να δίνουν μάχη με το χρόνο, προκειμένου να αποκατασταθεί σήμερα η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί.

Σύμφωνα με τις τοπικές λιμενικές αρχές 43 ιδιωτικά σκάφη βυθίστηκαν στα λιμάνια της Κεφαλλονιάς, εννέα υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ ακόμη εννέα προσάραξαν, ωστόσο δεν έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση. Σοκ και δέος από τις εικόνες στην γραφική παραλία της Άσσου, που θάφτηκε κυριολεκτικά κάτω από τόνους λάσπης, μπάζων και φερτών υλικών..

Ο ΙΑΝΟΣ για λίγες ακόμη ώρες θα δώσει βροχές στην Κρήτη και σταδιακά θα απομακρυνθεί από τη χώρα μας. Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο, καθώς εξαιτίας της πολύ έντονης βροχόπτωσης πλημμύρησαν δρόμοι και ιδιωτικές περιουσίες.

Στους 336 ανέρχεται ο ρυθμός των θυμάτων της πανδημίας, καθώς 4εις ακόμη νοσηλευόμενοι ασθενείς covid-19 έχασαν τις τελευταίες ώρες τη μάχη για τη ζωή. Εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, έως τις 25 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για την αυριανή σύσκεψη του Συμβούλιου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στην οποία αναμένεται να συζητηθούν όλα τα τρέχοντα ζητήματα της ευρωπαϊκής διπλωματίας, ενόψει και του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, που συνεδριάζει την Τρίτη 22 του μήνα.

Κυριακή καθαριότητας σήμερα για την Κυψέλη από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. “Αυτήν την περίοδο, οι Κυριακές καθαριότητας, αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία” έγραψε στο Facebook ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης προσθέτοντας ότι “Πέρα από τις καθημερινές απολυμάνσεις, συνεχίζουμε την προσπάθεια να παραμένει όλη η πόλη καθαρή”.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα…

Στις 6 και τέταρτο παίζουν Λαμία – ΟΦΗ και στις 8 και μισή Βόλος – Άρης.

Και ο καιρός στην Αττική…. Τοπικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες αύριο στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Γενικά αίθριος κατά τη διάρκεια της μέρας. Άνεμοι από βορειο ανατολικές διευθύνσεις από 4 έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στο κέντρο της πρωτεύουσας από 19 έως 27 βαθμούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα