back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Τρεις νεκρούς, τουλάχιστον δύο αγνοούμενους και βιβλικές καταστροφές άφησε στο πέρασμά του από τη Θεσσαλία ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός.

Νωρίτερα εντοπίστηκε νεκρός στα ερείπια του σπιτιού του ο 62χρονος αγνοούμενος στην Καστανιά Καρδίτσας.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των άλλων δύο ανθρώπων: την 40χρονη οδηγό στο Μουζάκι, και έναν βοσκό στο Μακρυχώρι Καρδίτσας. Για την 40χρονη, υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδέχεται στο αυτοκίνητό της να επέβαινε και δεύτερο άτομο.

Στην πόλη της Καρδίτσας, έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 5.000 σπίτια ενώ αποκομμένο από την υπόλοιπη Καρδίτσα βρίσκεται το Μουζάκι. Για ανυπολόγιστες καταστροφές μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο οποίος τόνισε ότι τώρα απαιτούνται ταχύτητα, απλοποίηση των διαδικασιών και αυτοματοποίηση των ενεργειών ώστε να υπάρξει γρήγορο αποτέλεσμα στην αποκατάσταση των ζημιών.

Εικόνα ολοκληρωτικής καταστροφής παρουσιάζουν κατά τόπους περιοχές που επλήγησαν από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα, όπως αυτή που έρχεται από την Άσο της Κεφαλονιάς, που έχει καλυφθεί από τόνους πέτρας και χώματος που παρέσυραν οι χείμαρροι.

Τις καταστροφές στα Ιόνια νησιά αποτιμά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει συναντήσεις με τους δημάρχους και συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Αυτή την ώρα επισκέπτεται την Ζάκυνθο ενώ νωρίτερα βρέθηκε στην Ιθάκη.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο νησί έχει δημιουργηθεί από την διακοπή για 3η ημέρα στην ηλεκτροδότηση, με ότι αυτό συνεπάγεται στα ευπαθή προϊόντα στις επιχειρήσεις αλλά και στα νοικοκυριά. Όπως είπε, αυτή την ώρα υπάρχουν δύο συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ τα οποία ωστόσο δεν επαρκούν λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει το πρόβλημα.

Ο κυκλώνας, εξασθενημένος πλέον, περνά από την Κρήτη και σταδιακά απομακρύνεται πλέον από τη χώρα μας. Τα περισσότερα προβλήματα που δημιούργησε καταγράφονται στο Ηράκλειο, με πλημμύρες σε δρόμους και διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Ζημιές και στην ακριτική Γαύδο κυρίως στο Σαρακίνικο όπου φούσκωσε το ρέμα, ενώ κατολισθήσεις υπάρχουν και σε σημεία του οδικού δικτύου.

Στην Κρήτη σημειώθηκε και σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 9:31 το πρωί με το επίκεντρο να εντοπίζεται σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, 15 χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά της Ζάκρου Λασιθίου. Μισή ώρα νωρίτερα, στις 9:01 το πρωί είχε γίνει σεισμός 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Άμεσες παρεμβάσεις εννέα αξόνων για την αποζημίωση των πληγέντων από τον κυκλώνα και την ενίσχυση των Δήμων ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μεταξύ αυτών: αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό για την κάλυψη των πρώτων αναγκών και επιπλέον 600 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες, ποσά μέχρι 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό για την επισκευή ή την αντικατάσταση οικοσκευής, αποζημιώσεις σε αγρότες και άμεση διάθεση ενός εκατομμυρίου ευρώ σε κάθε Δήμο για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Σχέδιο 11 σημείων για την ανάκαμψη της οικονομίας και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας παρουσίασε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη μία μετά το μεσημέρι παραχωρεί συνέντευξη τύπου. Μεταξύ άλλων πρότεινε 30.000 προσλήψεις για την ενίσχυση της υγείας και ισάριθμες για την ενίσχυση της εκπαίδευσης, επιδότηση της εργασίας για όσο καιρό διαρκεί η κρίση, εισόδημα σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, όπως και μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις.

240 τα νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 99 στην Αττική. 65 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας – 331ένας οι θάνατοι.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα…

Στις 6 και τέταρτο παίζουν Λαμία – ΟΦΗ και στις 8 και μισή Βόλος – Άρης. Χθες Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0–2.

Και ο καιρός….

Παροδικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα