back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

942 διασώσεις ανθρώπων από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα από τη χώρα μας, εκ των οποίων οι 772 στη Θεσσαλία, η οποία και βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας με δύο νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

Συνεχείς είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών ανθρώπων που αγνοούνται: Ένας ηλικιωμένος στην Καστανιά Καρδίτσας μετά την κατάρρευση της στέγης του σπιτιού του, η 40χρονη οδηγός στο Μουζάκι, και ένας βοσκός στο Μακρυχώρι Καρδίτσας. Ειδικότερα για την 40χρονη, υπάρχουν πληροφορίες ότι ενδέχεται στο αυτοκίνητό της να επέβαινε και δεύτερο άτομο.

«Συγκλονισμένος» από τις εικόνες στον θεσσαλικό κάμπο που έχει μετατραπεί σε λίμνη, δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θόδωρος Λιβάνιος. Δεσμεύτηκε ότι η «η κυβέρνηση θα δράσει άμεσα για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου που υπέστη πρωτοφανή καταστροφή, αλλά και για την αποκατάσταση των ζημιών».

Στην πόλη της Καρδίτσας, έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 5.000 σπίτια. Κατά τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, την πεδινή περιοχή κατέκλυσαν περίπου 2,5 εκατ. όγκοι νερού προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε υποδομές και την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.

Ο κυκλώνας πέρασε από την Κρήτη και απομακρύνεται πλέον από τη χώρα μας. Τα περισσότερα προβλήματα τα προκάλεσε στο Ηράκλειο, με πλημμύρες σε δρόμους και διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίστηκαν και σε περιοχές όπως ο Γιόφυρος και οι Μεσαμπελιές.

Τις καταστροφές στα Ιόνια νησιά αποτιμά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει συναντήσεις με τους δημάρχους και συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Χθες επισκέφτηκε την Κεφαλλονιά και σήμερα Ιθάκη και Ζάκυνθο.

Άμεσες παρεμβάσεις εννέα αξόνων για την αποζημίωση των πληγέντων και την ενίσχυση των Δήμων ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μεταξύ αυτών: αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων, 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό για την κάλυψη των πρώτων αναγκών και επιπλέον 600 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες, ποσά μέχρι 6.000 ευρώ ανά νοικοκυριό για την επισκευή ή την αντικατάσταση οικοσκευής, αποζημιώσεις σε αγρότες και άμεση διάθεση ενός εκατομμυρίου ευρώ σε κάθε Δήμο για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Σχέδιο 11 σημείων για την ανάκαμψη της οικονομίας και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας παρουσίασε από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη μία μετά το μεσημέρι παραχωρεί συνέντευξη τύπου. Μεταξύ άλλων πρότεινε 30.000 προσλήψεις για την ενίσχυση της υγείας και ισάριθμες για την ενίσχυση της εκπαίδευσης, επιδότηση της εργασίας για όσο καιρό διαρκεί η κρίση, εισόδημα σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, όπως και μη επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε εξάλλου την κυβέρνηση ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων για να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο τις προκλήσεις της εποχής και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για ανικανότητα και νεοφιλελεύθερες εμμονές.

«Ο κ Τσίπρας κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Αραδιάζοντας τα χιλιοειπωμένα κλισέ, έδειχνε να βαριέται περισσότερο από αυτούς που τον άκουγαν»” σχολίασε η ΝΔ.

240 τα νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 99 στην Αττική. Από τα 22 κρούσματα που καταγράφονται στη Λέσβο, τα 21 εντοπίζονται μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών που διέμεναν στη δομή της Μόριας. 65 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας – 331ένας οι θάνατοι.

Συναγερμός σήμανε στην Ελληνική Αστυνομία όταν γύρω στις δέκα το βράδυ άγνωστοι έριξαν μια φωτοβολίδα ναυτικού τύπου, με μικρό αλεξίπτωτο, στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας. Η Αστυνομία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα…

Στις 6 και τέταρτο παίζουν Λαμία – ΟΦΗ και στις 8 και μισή Βόλος – Άρης. Χθες Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0–2.

Και ο καιρός….

Παροδικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα