back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Α. Τσίπρας: Νέα κοινωνία, συμφωνία με τους πολλούς – 11 Μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

 

“Η χώρα χρειάζεται μια νέα κοινωνική συμφωνία, ανάμεσα σε αυτούς που αποτελούν την κοινωνική πλειοψηφία. Ένα σχέδιο ριζοσπαστικό και συνάμα ρεαλιστικό με επίκεντρο τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, τους αυτοαπασχολούμενους τους αγρότες, και τη νέα γενιά” τόνισε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Α. Τσίπρας κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Βελίδειο Συνεδριακο Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η συμφωνία αυτή θα περιλαμβάνει Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, Την επαναρρύθμιση της εργασίας, ενα ισχυρό κοινωνικό κράτος, μια συνεκτική πολιτική για τη νέα γενιά, μια αποφασιστική στρατηγική για το περιβάλλον και τέλος βαθιές θεσμικές τομές για την ενίσχυση της Δημοκρατίας.
Ο Α. Τσίπρας ανέφερε στην ομιλία του πως η χώρα βιώνει πολλαπλές δοκιμασίες και διέρχεται κρίση υγειονομική με την έξαρση της πανδημίας, οικονομική, ηθική, κοινωνική, κρίση δημοκρατιας και εθνική μέσα από την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα. Κατά τον Α. Τσίπρα η σημερινή κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων για να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο τις προκλήσεις της εποχής, λέγοντας πως ” η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που την καταδικάζει να μένει πίσω όταν όλος ο κόσμος πάει μπροστά”.
Επίσης, αξιοποιώντας την επίσκεψη του στην Θεσσαλονίκη, ο Α. Τσίπρας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για τη στάση του στην συμφωνία των Πρεσπών.

“Όταν εμείς λύσαμε τη χρόνια εκκρεμότητα με τους Βόρειους γείτονες μας σήκωσαν τη χώρα στο πόδι” ανέφερε, κατηγορωντας τον Κ. Μητσοτάκη πως ακολούθησε μια πολιτική εξαπάτησης στο Μακεδονικό. “Εγώ δέχομαι την μετατόπιση του κ. Μητσοτάκη, γιατί εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Όμως, οφείλει μία συγγνώμη. Μια συγγνώμη όχι σε εμάς αλλά σε κάθε Μακεδόνα, σε κάθε Έλληνα που εξαπάτησε. Μία συγγνώμη που κραύγαζε ότι δήθεν πούλησα την Μακεδονία για τις συντάξεις. Μία συγγνώμη που έβαλε το κόμμα του πάνω από τη χώρα και γέμισε τους Έλληνες με ψέμα, μίσος και διχασμό, παραποιώντας την ιστορία, την ίδια τη συμφωνία, αλλά και την εθνική γραμμή που χαράχθηκε και από την παράταξή του” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Τσίπρας.
Σε συνέχεια του Προγράμματος Μένουμε Όρθιοι, που είχε παρουσιάσει όταν ξέσπασε η υγειονομική κρίση, ο Α. Τσίπρας παρουσίασε δέσμη 11 μέτρων για την ενισχύση της Υγείας της Παιδείας και της ανακούφισης των κοινωνικών κατηγοριών πολιτών υφίστανται τις συνέπειες.

Συγκεκριμένα ζήτησε:

1. Ενίσχυση του ΕΣΥ άμεσα με 15.000 μόνιμες προσλήψεις.
2. Ενίσχυση των δημόσιων σχολείων άμεσα, με 15.000 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.
3. Επιδότηση της εργασίας, για όσο διαρκεί η κρίση.
4. Εισόδημα έκτακτης ανάγκης σε όσους έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία, για όσο διαρκεί η κρίση.
5. Μη-επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις

6.Μείωση ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 6%, για όσο διαρκεί η κρίση.
7. Επιδότηση 40% του ενοικίου των πληττόμενων επιχειρήσεων, για όσο διαρκεί η κρίση.

8.Επιστροφή στους αγρότες του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.
9. Μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα εισοδήματα έως 40.000€ και μείωση των συντελεστών για εισοδήματα από 40.000€ έως 65.000€.
10. Μόνιμη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
11. Μόνιμη μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%.

Γ. Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα