back to top
16.2 C
Athens
Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23.00

Διαβάστε επίσης

Εξασθενημένος αλλά εξίσου επικίνδυνος ο μεσογειακός κυκλώνας “”ΙΑΝΟΣ’’ που άφησε πίσω του 2 νεκρούς και δύο αγνοούμενος στη Στερεά Ελλάδα, βρίσκεται πάνω από την Κρήτη. Αυτή την ώρα, τα προβλήματα εντοπίζονται στον νομό Ηρακλείου, με υπερχειλίσεις ποταμών, διακοπές ηλεκτροδότησης, και πλημμυρισμένα σπίτια. Προβλήματα και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.. Τρία αεροπλάνα δεν κατάφεραν να προσγειωθούν στο «Νίκος Καζαντζάκης».

‘’Συγκλονισμένος’’ από τις εικόνες στον θεσσαλικό κάμπο που έχει μετατραπεί σε λίμνη’’ , δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θόδωρος Λιβάνιος. Δεσμεύτηκε ότι η «η κυβέρνηση θα δράσει άμεσα για τη στήριξη του αγροτικού κόσμου που υπέστη πρωτοφανή καταστροφή, αλλά και για την αποκατάσταση των ζημιών’’. Ο κ Λιβάνιος μετέχει στο ευρώ κυβερνητικό κλιμάκιο που πραγματοποιεί αυτοψία στη Θεσσαλία.

‘’Στην Καρδίτσα και τις γύρω περιοχές, θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα, ακόμα και στις βασικές ανάγκες των κατοίκων’’ εκτίμησε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή. Όπως είπε περίπου 2,5 εκατ. όγκοι νερού κατέκλυσαν την πεδινή περιοχή. Προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές στις αγροτικές υποδομές και περιουσίες, στις οικιστικές περιοχές αλλά και μέσα στην πόλη..5.000 σπίτια πλημμύρησαν, πολύ μεγάλες ζημιές υπέστησαν οι δημόσιες υποδομές και το οδικό δίκτυο το νομού.

Στην Καρδίτσα βρίσκεται και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο καθυστερήσεων.. Η κατάσταση στο Μουζάκι είναι αποκαρδιωτική, η Αργιθέα είναι απολύτως αποκλεισμένη » είπε ο Νίκος Παππάς. ‘’ Δεν υπήρξε εγρήγορση και προετοιμασία στη Θεσσαλία.. Έσπασαν αναχώματα χωρίς την παραμικρή επέμβαση από τις αρμόδιες υπηρεσίες’’ εκτίμησε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Στο μεταξύ, σε οριακό σημείο βρίσκεται η στάθμη των υδάτων στις κοινότητες Μεταμόρφωσης και Βλοχού, στον νομό Τρικάλων. Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Δήμαρχος Παλαμά, ο οποίος ζήτησε ήδη τη συνδρομή των αρμόδιων Υπουργείων.

Τις καταστροφές σε Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο που χτυπήθηκαν από τον κυκλώνα αποτιμά ο Υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Άμεσες παρεμβάσεις εννέα αξόνων για την αποζημίωση των πληγέντων φυσικών και νομικών προσώπων και την ενίσχυση των Δήμων ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

====

‘’Η χώρα βιώνει επάλληλες κρίσεις: υγειονομική, οικονομική, ηθική, κοινωνική, εθνική, και κρίση δημοκρατίας.. Η κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων για να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο τις προκλήσεις της εποχής’’ υποστήριξε ο κ Τσίπρας, από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ όπως είπε ‘’Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανικανότητα και τις νέο φιλελεύθερες εμμονές του έχει βυθίσει στην ανασφάλεια του Έλληνες’’.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε ένα σχέδιο 11 σημείων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: 15.000 προσλήψεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ και ισάριθμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.. Επιδότηση της εργασίας και επίδομα έκτακτης ανάγκης για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική κρίση. Μη-επιστρεπτέα ενίσχυση στις επιχειρήσεις με ταυτόχρονη μείωση του ΦΠΑ και επιδότηση 40% του ενοικίου επαγγελματικής στέγης. Μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα εισοδήματα έως 40.000 ευρώ, μόνιμη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50%.

«Ο κ. Τσίπρας κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Αραδιάζοντας τα χιλιοειπωμένα κλισέ έδειχνε να βαριέται περισσότερο εκείνος που τα έλεγε, από αυτούς που τον άκουγαν» σχολίασε η ΝΔ.
===

Οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα, την οικονομία, την υγειονομική κρίση και το μεταναστευτικό απαιτούν προοδευτικό σχέδιο και δομικές παρεμβάσεις. Τα προβλήματα, δεν αντιμετωπίζονται με συντηρητικές πολιτικές, αποσπασματικά μέτρα και διαχειριστικές λογικές του βλέποντας και κάνοντας είπε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μιλώντας στο Olympia forum.

“Σοσιαλισμός για νικήσει η ζωή”, είναι το σύνθημα που χρησιμοποίησε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του από το βήμα του 46ου φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ.. ‘’ Ο καπιταλισμός είναι ο πραγματικός ‘’ είπε ο κύριος Κουτσούμπας, μιλώντας για τα αδιέξοδα, τη βαρβαρότητα, τη σήψη του του καπιταλιστικού συστήματος, που καλούνται να τα πληρώσουν οι λαοί ακόμη και με την ζωή τους..

240 νέα κρούσματα του κορωνοιού ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ, Από αυτά τα 99 στην Αττική. Από τα 22 κρούσματα που καταγράφονται στη Λέσβο, τα 21 εντοπίζονται μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών που διέμεναν στη δομή της Μόριας. . Η λίστα της πανδημίας αριθμεί πλέον 331 θανάτους, καθώς τις τελευταίες ώρες έχασαν τη ζωή τους ακόμη 4εις ασθενείς covid-19. 65 άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

====

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του Προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο στη Λευκορωσία. Νωρίτερα, σύμφωνα με μαρτυρία δημοσιογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου, μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, φορώντας μαύρες στολές και κουκούλες, διέκοψαν πορεία γυναικών στο Μίνσκ και προχώρησαν στη σύλληψη εκατοντάδων διαδηλωτριών.

Στην Αθλητική επικαιρότητα, με τον Στέφανο Λεμονίδη

====

Καιρός

Στην Αττική αύριο παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις τοπικά ενισχυμένοι έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας από 19 έως 26 βαθμούς. … βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

Κυρίες και κύριοι, επόμενο δελτίο ειδήσεων στις 12

Επιστρέφουμε στον Νίκο Λυμπερόπουλο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα