back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18.00

Διαβάστε επίσης

Σε μια περίπου ώρα, η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, από τη Θεσσαλονίκη και το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Ο Α984 τροποποιεί το πρόγραμμα μου και θα μεταδώσει ζωντανά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

===

Άμεσες παρεμβάσεις για την αποζημίωση των πληγέντων φυσικών και νομικών προσώπων από τον ‘’Ιανό’’ ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά από σχετική εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει: Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων. Οικονομική ενίσχυση 600ων και 6.000ων ευρώ αντίστοιχα για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών των νοικοκυριών και την αντικατάσταση της οικοσκευής. Εκταμίευση ενός εκατομμυρίου ευρώ σε κάθε Δήμο για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Αποζημιώσεις σε αγρότες. Εφάπαξ ενίσχυση σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Παροχή στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση κτιρίων. Αναστολή ή ρύθμιση δανειακών υποχρεώσεων.

Επτάνησα και Στερεά Ελλάδα μετρούν τις πληγές τους από το πέρασμα του ‘’Ιανού’’.. Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι στην Καρδίτσα, ακόμη μια απώλεια ανθρώπινης ζωής στα Φάρσαλα. Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ υλικές ζημιές σε δημόσιες υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες. Ο Υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς επισκέπτεται Κεφαλλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο για μια πρώτη αποτίμηση των καταστροφών ενώ προειδοποιεί ότι τα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν αργότερα σήμερα την Αρκαδία, ιδιαίτερα το Λεωνίδιο, την Αργολίδα, τη Λακωνία και τα Κύθηρα. Αύριο, οι βροχές και οι καταιγίδες του «Ιανού» θα περιοριστούν στην Κρήτη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 4εις μήνες κηρύχθηκε ο Δήμος Μακρακώμης στη Φθιώτιδα, με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας. Δραματική είναι η κατάσταση στον νομό Καρδίτσας. Έχει εκδοθεί γενική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε όλο το νομό, ενώ εκκενώθηκαν τα χωριά Λεύκη και Ορφανά. Περισσότερα από 5.000 κτίρια πλημμύρησαν, στις 896 έφθασαν οι διασώσεις..

Διακόπηκε η σιδηροδρομική σύνδεση Λιανοκλάδι – Λάρισα εξαιτίας σοβαρών ζημιών που έχει υποστεί το δίκτυο. Συνεργεία του ΟΣΕ σπεύδουν στην περιοχή.

Κλειστά θα είναι την Δευτέρα και την Τρίτη τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη εξαιτίας των εκτεταμένων καταστροφών στο οδικό δίκτυο, αλλά και των ζημιών που καταγράφονται σε πολλά σχολικά κτίρια.

=====

Σε πορτοκαλί συναγερμό λόγω μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού βρίσκεται η Αττική. Από τη Δευτέρα και έως τις 4 Οκτωβρίου, τίθεται σε ισχύ, ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, όπως και ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες. Επίσης, αναστέλλονται όλες οι συναυλίες, όπως και οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους. Σύσταση για τους άνω των 65 ετών, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.

====

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 48χρονου δράστη της διπλής αιματηρής επίθεσης στο χωρίο Νέα Μυρσίνη, έχουν εξαπολύσει οι αρχές της Πρέβεζας. Όπως έγινε γνωστό ο δράστης εξαπέλυσε επίθεση με καραμπίνα έξω από το καφενείο του χωριού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ο 42χρονος αδερφός του και ακόμη ένας συγχωριανός του.

Καιρός

Στην Αττική αύριο παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις τοπικά ενισχυμένοι έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας από 19 έως 26 βαθμούς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα