back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17.00

Διαβάστε επίσης

Βιβλικές καταστροφές, δύο νεκροί και μία αγνοούμενη είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του φονικού κυκλώνα ‘’Ιανός’’ που σαρώνει τη χώρα. Σε πλήρη επιφυλακή και εγρήγορση παραμένει ο κρατικός μηχανισμός όπως είπε ο Υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Προειδοποίησε ότι τα φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν αργότερα σήμερα την Αρκαδία, ιδιαίτερα το Λεωνίδιο, την Αργολίδα, τη Λακωνία και τα Κύθηρα.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς εκ μέρους όλης της οικογένειας της Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Πρόκειται για έναν 63χρονο κτηνοτρόφο από τη Μαγουλίτσα Καρδίτσας και μια ηλικιωμένη από το Βασιλί Φαρσάλων.

Τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων του κυκλώνα Ιανού εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου

Συλλυπητήρια μηνύματα από το Κίνημα αλλαγής και το ΚΚΕ. Την άμεση ανακήρυξη των περιοχών που επλήγησαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε το ΚΙΝΑΛ. «Να αντιμετωπιστεί επιτέλους το πρόβλημα της αντιπλημμυρικής προστασίας» ζήτησε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Άμεσες παρεμβάσεις για την αποζημίωση των πληγέντων φυσικών και νομικών προσώπων ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Μεταξύ άλλων το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει: Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων. Οικονομική ενίσχυση 600ων και 6.000ων ευρώ αντίστοιχα για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών των νοικοκυριών και την αντικατάσταση της οικοσκευής. Εκταμίευση ενός εκατομμυρίου ευρώ σε κάθε Δήμο για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου. Αποζημιώσεις σε αγρότες. Εφάπαξ ενίσχυση σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Παροχή στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση κτιρίων. Αναστολή ή ρύθμιση δανειακών υποχρεώσεων.

Κλειστές θα μείνουν την Δευτέρα και την Τρίτη όλες οι σχολικές μονάδες σε Κεφαλονιά και Ιθάκη εξαιτίας των προβλημάτων στο οδικό δίκτυο αλλά και των ζημιών που καταγράφονται σε πολλές σχολικές μονάδες.

=====

Σε πορτοκαλί συναγερμό λόγω μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού βρίσκεται η Αττική. Από τη Δευτέρα και έως τις 4 Οκτωβρίου, τίθεται σε ισχύ, ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, όπως και ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες. Επίσης, αναστέλλονται όλες οι συναυλίες, όπως και οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους. Σύσταση για τους άνω των 65 ετών, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.

====

Στις επτά το απόγευμα η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, από τη Θεσσαλονίκη και το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum.

====

Ο Νίκος Ζεϊμπέκης, εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Ενημέρωσης Ελλάδας κατά τις αρχαιρεσίες του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ του Αθήνα 984. Στις θέσεις του πρώτου και δεύτερου Αντιπροέδρου αναδείχθηκαν οι κ Σειρινίδης και Λαόσγλου αντίστοιχα. Ο Ιωακείμ Καλλιβρούσης, απέσυρε την υποψηφιότητά του, προκειμένου όπως είπε, μέσα από την υποψηφιότητα του νυν Προέδρου κ Ζεϊμπέκη «να αναδειχθούν τα περιφερειακά μέσα’’.

====

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 48χρονου δράστη της διπλής αιματηρής επίθεσης στο χωρίο Νέα Μυρσίνη, έχουν εξαπολύσει οι αρχές της Πρέβεζας. Όπως έγινε γνωστό ο δράστης εξαπέλυσε επίθεση με καραμπίνα έξω από το καφενείο του χωριού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση ο 42χρονος αδερφός του και ακόμη ένας συγχωριανός του.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών άφησε σήμερα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρανικόλας. Υπηρέτησε τη μαχόμενη δημοσιογραφία συνεχώς από το 1981, ενώ από το 1995 εργαζόταν στη ΕΡΤ. Είχε αναπτύξει δραστήρια δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση, κυρίως στον Άλιμο. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Καιρός

Γενικά αίθριος προβλέπεται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυρίες και κύριοι, επόμενο δελτίο ειδήσεων στις 6

Επιστρέφουμε στον Οδυσσέα Ιωάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα