back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16.00

Διαβάστε επίσης

Ο κυκλώνας Ιανός δείχνει να εξασθενεί στην Αττική, όμως συνεχίζει να δίνει μεγάλους όγκους βροχής και θα πρέπει να παραμείνουμε σε πλήρη επιφυλακή και εγρήγορση στην περιοχή της Αρκαδίας — ειδικά στο Λεωνίδιο– στην Αργολίδα, καθώς και στην Λακωνία και τα Κύθηρα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από συνεχείς συσκέψεις που είχε για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς εκ μέρους όλης της οικογένειας της Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων. Πρόκειται για έναν 63χρονο κτηνοτρόφο από τη Μαγουλίτσα Καρδίτσας και μια ηλικιωμένη από το Βασιλί Φαρσάλων.

Τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των θυμάτων του κυκλώνα Ιανού εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου « Η σκέψη μας και η στήριξή μας είναι, αυτές τις κρίσιμες ώρες, στους εγκλωβισμένους και σε όσους δίνουν μάχη για τη σωτηρία τους» έγραψε στο τουίτερ

Συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή του από την κακοκαιρία εξέφρασε το Κίνημα Αλλαγής. Ζήτησε από την πολιτεία να σταθεί δίπλα στους πολίτες καθώς και να ανακηρυχθούν οι περιοχές που επλήγησαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προκειμένου να επιταχυνθεί η αποτίμηση και η κάλυψη των ζημιών.

Συλλυπητήριο μήνυμα και από το ΚΚΕ. ‘’Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση των ζημιών και στήριξη των πληγέντων. Και φυσικά να αντιμετωπιστεί επιτέλους το πρόβλημα της αντιπλημμυρικής προστασίας, η έλλειψη της οποίας γίνεται με τραγικό τρόπο ολοένα και πιο φανερή» δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Για μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και απώλειες στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή έκαναν λόγο μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

=====

Σε πορτοκαλί συναγερμό λόγω μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊού βρίσκεται η Αττική. Από τη Δευτέρα και έως τις 4 Οκτωβρίου, τίθεται σε ισχύ, ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, όπως και ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες. Επίσης, αναστέλλονται όλες οι συναυλίες, όπως και οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους. Σύσταση για τους άνω των 65 ετών, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.

====

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum. Το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ και το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Το νέο προεδρείο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ελλάδας, εξέλεξαν τα μέλη της Ένωσης, που συνεδρίασε σήμερα στο Αμφιθέατρο Μιλτιάδης Έβερτ του Αθήνα 984

 

Πρόεδρος: Νίκος Ζεϊμπέκης

Α Αντιπρόεδρος: Απόστολος Σειρινίδης

Β’ Αντιπρόεδρος: Κώστας Λαόσογλου

Γραμματέας: Μαίρη Αρώνη

Ταμίας Παναγιώτης Αμβροσιάδης

Μέλη: Ιωακείμ Καλλιβρούσης και Χρήστος Φυλακτός

Σημειώνεται ότι ο Ιωακείμ Καλλιβρούσης απέσυρε την υποψηφιότητά του ως Πρόεδρος της ΈΝωσης, προκειμένου, όπως είπε, μέσα από την υποψηφιότητα του νυν Προέδρου κ Ζεϊμπέκη «να αναδειχθούν τα περιφερειακά μέσα’’

“Είναι μια πολύ καλή συγκυρία τα δημοτικά ραδιόφωνα επιτέλους να αποκτήσουν την αισιοδοξία αλλά και το κύρος που τους επιβάλλεται προκειμένου να κάνουμε δυναμικά όλες τις παρεμβάσεις πανελλαδικά όπου χρειάζεται” σημείωσε η Πρόεδρος του Αθήνα 9.84 Νίκη Αραμπατζή προσθέτοντας ότι “ πολλά δημοτικά ραδιόφωνα είναι αυτά τα οποία θα εισέλθουν εκ νέου στην διαδικασία της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοφώνων με τις τροποποιήσεις που θα κάνουμε με νομοθετικές πρωτοβουλίες”.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 59 ετών άφησε σήμερα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καρανικόλας. Υπηρέτησε τη μαχόμενη δημοσιογραφία συνεχώς από το 1981, ενώ από το 1995 εργαζόταν στη ΕΡΤ. Είχε αναπτύξει δραστήρια δράση στην τοπική αυτοδιοίκηση, κυρίως στον Άλιμο. Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Καιρός

Γενικά αίθριος προβλέπεται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα