back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Μεγάλοι όγκοι νερού αναμένονται τις επόμενες ώρες σε Αρκαδία και ιδιαίτερα το Λεωνίδιο, όπως και στην Αργολίδα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ολοκλήρωση της τεχνικής σύσκεψης, το κύμα κακοκαιρίας θα κατευθυνθεί στη συνέχεια προς Λακωνία και Κύθηρα και αργά το βράδυ ενδέχεται να πλήξει την Κρήτη, κάτι που αναμένεται να επανεκτιμηθεί σε νεότερη σύσκεψη. Όπως τόνισε ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

Δύο νεκρούς μετρά μέχρι στιγμής η χώρα μας από το πέρασμα του κυκλώνα Ιανού. Νεκροί ένας κτηνοτρόφος 63 ετών από τη Μαγουλίτσα Καρδίτσας και μία ηλικιωμένη στον οικισμό Βασιλί Φαρσάλων. Σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό της 40χρονης η οποία παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού, στο Μουζάκι Καρδίτσας. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε στη θέση Παλαιά Σφαγεία. Εγκλωβισμένο βρίσκεται ζευγάρι ηλικιωμένων στο σπίτι του στο χωριό Καστανιά του δήμου Καρδίτσας καθώς εξαιτίας της κακοκαιρίας έπεσε η στέγη την ώρα που κοιμόντουσαν. Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός ηλικιωμένου άντρα στο Σταυρό Φαρσάλων, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητό του μέσα σε μεγάλες ποσότητες νερού.

Για μεγάλες καταστροφές σε υποδομές και απώλειες στην γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή έκαναν λόγο μιλώντας στον Αθήνα 984 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Σε πορτοκαλί συναγερμό λόγω μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού βρίσκεται η Αττική. Από τη Δευτέρα και έως τις 4 Οκτωβρίου, τίθεται σε ισχύ, ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, όπως και ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες. Επίσης, αναστέλλονται όλες οι συναυλίες, όπως και οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους. Σύσταση για τους άνω των 65 ετών, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο του Thessaloniki Helexpo Forum. Το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ και το Σωματείο Εργαζομένων, ενώ στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ελλάδος, το οποίο περιλαμβάνει και εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Το συνέδριο διεξάγεται στο Αμφιθέατρο του ΑΘΗΝΑ 9,84 Μιλτιάδης Έβερτ, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας απέναντι στον κορονοϊό. “Είναι μια πολύ καλή συγκυρία τα δημοτικά ραδιόφωνα επιτέλους να αποκτήσουν την αισιοδοξία αλλά και το κύρος που τους επιβάλλεται προκειμένου να κάνουμε δυναμικά όλες τις παρεμβάσεις πανελλαδικά όπου χρειάζεται” σημείωσε η Πρόεδρος του Αθήνα 9.84 Νίκη Αραμπατζή προσθέτοντας ότι “ πολλά δημοτικά ραδιόφωνα είναι αυτά τα οποία θα εισέλθουν εκ νέου στην διαδικασία της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοφώνων με τις τροποποιήσεις που θα κάνουμε με νομοθετικές πρωτοβουλίες”.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος προβλέπεται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα