back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Βιβλικές οι καταστροφές από το πέρασμα του κυκλώνα που μέχρι στιγμής έχει αφήσει πίσω του δύο νεκρούς: μία ηλικιωμένη στο Βασιλί Φαρσάλων και έναν 63χρονο κτηνοτρόφο από τη Μαγουλίτσα Καρδίτσας.

Στις Καστανιές Καρδίτσας εξάλλου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αγνοείται ζευγάρι ηλικιωμένων. Σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό 40χρονης η οποία παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού, στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική, αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ έντονη. Εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες. Ήδη πλημμύρες υπάρχουν σε περιοχές της ανατολικής Κορινθίας, στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης και της Αλμυρής με κλήσεις στην πυροσβεστική για απαντλήσεις υδάτων. Για προληπτικούς λόγους, κλειστή είναι η εθνική οδός Ισθμού – Επιδαύρου, από το 3ο έως το 34ο χιλιόμετρο.

Σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, ενώ έχουν κοπάσει λίγο τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Αυτή την ώρα διεξάγεται νέα σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με τους παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και των άλλων συναρμόδιων φορέων. Συζητούνται τεχνικά ζητήματα για την αποκατάσταση των προβλημάτων στις πληγείσες περιοχές, και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, καθώς και σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Σε πορτοκαλί συναγερμό λόγω μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορονοιού βρίσκεται η Αττική. Από τη Δευτέρα και έως τις 4 Οκτωβρίου, τίθεται σε ισχύ, ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, όπως και ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες. Επίσης, αναστέλλονται όλες οι συναυλίες, όπως και οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους. Σύσταση για τους άνω των 65 ετών, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ είχε το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στις διεργασίες για την θέσπιση ενός μηχανισμού αποκλιμάκωσης της έντασης. Κατά τη συνομιλία, διαπιστώθηκε πρόοδος επί ορισμένων πτυχών του εν λόγω δυνητικού μηχανισμού, ενώ θα υπάρξει νέα συνάντηση στρατιωτικών κλιμακίων Ελλάδας-Τουρκίας με τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ εντός της προσεχούς εβδομάδας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ελλάδος, το οποίο περιλαμβάνει και εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Το συνέδριο διεξάγεται στο Αμφιθέατρο του ΑΘΗΝΑ 9,84 Μιλτιάδης Έβερτ, τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας απέναντι στον κορονοϊό: θερμομέτρηση όλων των προσκεκλημένων, αποστάσεις, προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά. Ο Ιωακείμ Καλλιβρούσης, αναπληρωτής αντιπρόεδρος του ΑΘΗΝΑ 9.84 και υποψήφιος πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος, μιλώντας στον Κώστα Κορέλη, περιέγραψε τους στόχους που έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα: Πρωτίστως όπως είπε, να βοηθηθούν τα ραδιόφωνα τα οποία λειτουργούν και δεν έχουν προσαρμοστεί στο νόμιμο καθεστώς να μετατραπούν σε εταιρείες ειδικού σκοπού και να ενταχθούν στο πλαίσιο της Ένωσης και επιπλέον να αναπτυχθεί περισσότερο η συνεργασία τόσο σε επίπεδο ανταλλαγής προγράμματος όσο και σε επίπεδο δικτύωσης.

Ο αντιπρόεδρος της δημοτικής ραδιοφωνίας Πειραιά Απόστολος Σειρηνίδης και υποψήφιος β Αντιπρόεδρος, μιλώντας επίσης στον σταθμό μας έκανε λόγο για σημαντική ημέρα για το μέλλον των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Σημείωσε εξάλλου και τη συγκίνηση που το πρώτο τακτικό συνέδριο λαμβάνει χώρα σε μια υπερσύγχρονη αίθουσα που φέρει τον όνομα του αείμνηστου Μιλτιάδη Εβερτ, πρωτεργάτη της ελεύθερης ραδιοφωνίας.

Και ο καιρός

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στην Αττική, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα