back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Δεύτερος νεκρός στη Θεσσαλία από το πέρασμα του κυκλώνα Ιανού. Νεκρός εντοπίστηκε ο 63χρονος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν από χθες στην περιοχή Μαγουλίτσα Καρδίτσας.

Τα ξημερώματα η πυροσβεστική είχε εντοπίσει νεκρή στο σπίτι της στο Βασιλί Φαρσάλων μια ηλικιωμένη. Αγνοείται ακόμη μια 40χρονη γυναίκα η οποία παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού στο Μουζάκι Καρδίτσας.

Τα τελευταία δεδομένα της φονικής κακοκαιρίας συζητήθηκαν στη σύσκεψη του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά με τους παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας και των άλλων συναρμόδιων φορέων. Σύμφωνα και με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, φαίνεται πως η κακοκαιρία θα πλήξει μέχρι το μεσημέρι την Αττική αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι πολύ έντονη. Εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μετά το μεσημέρι προς το απόγευμα, κυρίως με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και μεγάλο όγκο νερού σε Κορινθία και Αργολίδα και αργότερα στις Κυκλάδες. Ήδη προβλήματα με πλημμύρες έχει προκαλέσει ο «Ιανός» σε περιοχές της ανατολικής Κορινθίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει 16 κλήσεις από τις περιοχές των Λουτρών της Ωραίας Ελένης και της Αλμυρής για απαντλήσεις υδάτων, ενώ με απόφαση της Αστυνομίας έχει κλείσει, για προληπτικούς λόγους, η εθνική οδός Ισθμού – Επιδαύρου, από το 3ο έως το 34ο χιλιόμετρο.

Σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων έχουν κοπάσει λίγο τα καιρικά φαινόμενα, συνεχίζεται όμως η αύξηση των υδάτων, στις πεδινές περιοχές, πιθανόν λόγω της υπερχείλισης των ποταμών και των χειμάρρων. Σε απόλυτη επιφυλακή για την προστασία πολιτών και την αντιμετώπιση του προβλήματος βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός. Αυτή την ώρα διεξάγεται και νέα σύσκεψη στην οποία θα συζητηθούν τεχνικά ζητήματα για την αποκατάσταση των προβλημάτων στις πληγείσες περιοχές, και κυρίως στα νησιά του Ιουνίου, Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο, καθώς και σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα.

Σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και η σιδηροδρομική υποδομή. Tα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στην κεντρική Στερεά και τη Θεσσαλία με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η σιδηροδρομική σύνδεση Αθηνών -Θεσσαλονίκης. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες η TPAINOΣE ενεργοποιεί λεωφορειακή σύνδεση μεταξύ Λιανοκλαδίου και Λάρισας.

Συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία στο Ιόνιο αλλά και στη Θεσσαλία.

Αυξητική τάση παρουσιάζει η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας. Τριακόσια τριάντα εννέα (339) τα νέα κρούσματα του ιού το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 164 στην Αττική. 71ένας ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 327 είναι στο σύνολό τους οι θάνατοι.

Σε πορτοκαλί συναγερμό βρίσκεται η Αττική, όπου από τη Δευτέρα και έως τις 4 Οκτωβρίου, θα υπάρχει ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, όπως και ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες. Επίσης, αναστέλλονται όλες οι συναυλίες, όπως και οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους. Σύσταση για τους άνω των 65 ετών, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.

Εξάλλου θεσπίζεται υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που εκτελούν εργασία γραφείου ή που μπορεί να γίνει από απόσταση. Μετακίνηση προς και από την εργασία σε τρία κύματα για το Δημόσιο και κατά 4 για τον ιδιωτικό τομέα.

Στο αμφιθέατρο του ΑΘΗΝΑ 9,84 “Μιλτιάδης Έβερτ” πραγματοποιείται σήμερα το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ελλάδος, το οποίο περιλαμβάνει και εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης. Το συνέδριο διεξάγεται με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τον κορονοϊό, θερμομέτρηση όλων των προσκεκλημένων, προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικά. Ο Ιωακείμ Καλλιβρούσης, αναπληρωτής αντιπρόεδρος του 9.84 και υποψήφιος πρόεδρος της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλαδος, μιλώντας στον 9.84, περιέγραψε τους στόχους που έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα: « Ένας από τους πρώτους στόχους είναι σε κάθε περίπτωση να βοηθήσουμε ραδιόφωνα τα οποία λειτουργούν και δεν έχουν προσαρμοστεί στο νόμιμο καθεστώς – που οφείλουν να προσαρμοστούν- στο να μετατραπούν σε εταιρείες ειδικού σκοπού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιβρούσης.

Και ο καιρός

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στην Αττική, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα