back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με Μέρκελ – φον ντερ Λάιεν για τη νέα δομή στη Λέσβο

Διαβάστε επίσης

Τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με βασικό αντικείμενο συζήτησης τους τρόπους επιχειρησιακής συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη νέα μόνιμη δομή που θα δημιουργηθεί στη Λέσβο.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε και βίντεο από τη δομή που στήθηκε μέσα σε λίγες μέρες στο Καρά Τεπέ, αντιπαραβάλλοντας το, όπως λένε κυβερνητικές πηγές, με την κατάσταση που παρέλαβε στη Μόρια.

«Συζητήσαμε, για την κατάσταση στη Λέσβο και τα πρόσφατα επιτεύγματα των ελληνικών Αρχών. Διερεύνησα την περαιτέρω συνεργασία ΕΕ και Ελλάδας για ένα πιθανό πιλοτικό έργο αναφορικά με ένα κέντρο υποδοχής και ασύλου στη Λέσβο», έγραψε στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Δείτε ολόκληρο το μήνυμα

«Kαλή διμερής επαφή με την καγκελάριο Μέρκελ, που έχει την τρέχουσα Προεδρία του Συμβουλίου. Στη συνέχεια  συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης (με τον οποίο συζητήσαμε) την κατάσταση στη Λέσβο και τα πρόσφατα επιτεύγματα των ελληνικών αρχών. Διερευνήσαμε περαιτέρω συνεργασία της ΕΕ και της Ελλάδας για πιθανό πιλοτικό έργο σχετικά με κέντρο υποδοχής και ασύλου στη Λέσβο».

Απόστολος Χονδρόπουλος – Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα