back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κατερίνα Παπανάτσιου στον Αθήνα 9.84: «Πρωταρχικό η θωράκιση της υγείας»

Διαβάστε επίσης

«Το πρωταρχικό είναι η θωράκιση της Υγείας. Και δεν είναι διόλου θωρακισμένη με 5.000 χιλιάδες λιγότερους εργαζόμενους στον χώρο, σε σχέση με το 2019. Έχουμε 22 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ αυτή τη στιγμή στην Αττική. Όταν δεν υπάρχει θωράκιση στην Υγεία δεν είναι θωρακισμένη ούτε η οικονομία, διότι αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. Σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούν οι προτάσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρώτρια τομεάρχης Δημοσιονομικής Πολιτικής, Κατερίνα Παπανάτσιου στον Αθήνα 9.84 και την Αλεξάνδρα Βουδούρη.

Σύμφωνα με την κυρία Παπανάτσιου «η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο. Η στρατηγική του βλέποντας και κάνοντας δεν απέδωσε. Ούτε στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ούτε στην οικονομία. Παρά τα λεγόμενα του κ Σταικούρα για 25 δις, από την υλοποίηση του προυπολογισμού φαίνεται να έχουν διατεθεί μόνον 4,6 δις ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, από τις χαμηλότερες δαπάνες στην ευρωζώνη».

Επιπροσθέτως σημείωσε ότι «στη ΔΕΘ ανακοινώθηκε η διάθεση 6,8 δισ για την ανάκαμψη της οικονομίας. Σύμφωνα όμως με την ΕΛΣΤΑΤ οι απώλειες για το ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 ανέρχονται στα 20 δις ευρώ και η εκτίμηση της Εθνικής Τράπεζας είναι για 50 δις μέχρι τέλους του χρόνου. Δεν είναι μέτρα λοιπόν αυτά που ανακοινώθηκαν, είναι ασπιρίνες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα