back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η ΕΠΟ αποφάσισε εκλογές στις 23 Νοεμβρίου αντί για τις 9 Οκτωβρίου

Διαβάστε επίσης

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετέθεσε τις εκλογές της για τις 23 Νοεμβρίου, αποφεύγοντας τον κίνδυνο ενός Grexit για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Μετά τις επιστολές των FIFA και UEFA, η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε τελικά να πάει σε εκλογές στις 23 Νοεμβρίου αντί για τις 9 Οκτωβρίου, σεβόμενη την απόφαση του Λευτέρη Αυγενάκη και την τροποποίηση του νόμου που είναι υπό ψήφιση στη Βουλή.

Η απόφαση της Ομοσπονδίας οφείλεται στο ότι δεν θέλει να διακινδυνέψει πιθανές κυρώσεις του ελληνικού ποδόσφαιρου, καθώς η επιστολή της FIFA και της UEFA έγραφε ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «σε περίπτωση που ο νέος αθλητικός νόμος περιέχει τυχόν διατάξεις οι οποίες αντιβαίνουν στις προαναφερθείσες καταστατικές υποχρεώσεις της ΕΠΟ και εφόσον οι διατάξεις αυτές τεθούν σε ισχύ, η FIFA και η UEFA θα αναγκαστούν να παραπέμψουν το ζήτημα στα αρμόδια δικαιοδοτικά τους όργανα προς εξέταση, τα οποία μπορεί να αποφασίσουν ακόμα και την αναστολή ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ από τη FIFA και την UEFA».

Από την στιγμή λοιπόν που είναι απόφαση της ΕΠΟ να μεταθέσει τις εκλογές για 23 Νοεμβρίου, δεν υπάρχει πλέον θέμα Grexit του ποδοσφαίρου, όπως είχαν προειδοποιήσει στην επιστολή τους FIFA και UEFA.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα