back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδος στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84 «Μιλτιάδης Έβερτ» πραγματοποιείται το Σάββατο το πρωί, το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ Ελλάδος που περιλαμβάνει και εκλογές για ανάδειξη νέας διοίκησης Το επόμενο συνέδριο θα διεξαχθεί στην Ξάνθη, ευθύνη του τοπικού δημοτικού ραδιοσταθμού τον Μάιο του 2021.

Κατά την διάρκεια των αρχαιρεσιών θα κληθούν τα μέλη της Ένωσης να εκλέξουν τα νέα πρόσωπα για τις εξής θέσεις: Πρόεδρος, Α’ Αντιπρόεδρος, Β’ Αντιπρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, Ταμίας, Μέλος και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, Μέλος και αναπληρωτής ταμίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Ένωσης Δημοτικών ΜΜΕ που είχε προηγηθεί τον Φεβρουάριο του 2020, στην Τρίπολη, είχε εγκριθεί ψήφισμα στο οποίο διατυπώθηκαν οι εξής προτάσεις:

Να αποσαφηνιστεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των δημοτικών επιχειρήσεων ειδικού σκοπού, που έχουν μορφή ΝΠΙΔ. Να δοθεί η δυνατότητα μετατροπής σε δημοτικές επιχειρήσεις ειδικού σκοπού, όλων των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ που βρίσκονται υπό άλλο καθεστώς λειτουργίας.

Να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε Δήμο που επιθυμεί να δημιουργήσει Ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό να μπορεί να το κάνει, υπό συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις που θα τεθούν από την πολιτεία και τα συναρμόδια Υπουργεία.

Να διερευνηθεί η δυνατότητα διαδημοτικοποίησης δημοτικών ΜΜΕ όπου υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις και τα ανάλογα αιτήματα.

Να ενισχυθούν με προσωπικό τα δημοτικά ΜΜΕ που αντικειμενικά έχουν ανάγκη.
Να αποσαφηνιστεί το θέμα λειτουργίας και το πεδίο δράσης των εταιρειών πνευματικών δικαιωμάτων για να γνωρίζουν έγκαιρα όλα τα δημοτικά ΜΜΕ τις νόμιμες υποχρεώσεις τους

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα