back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εκλογές σε Πρωτοδικείο, Εφετείο και εισαγγελίες

Διαβάστε επίσης

Με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού προσέρχονται αύριο το πρωί στις κάλπες οι δικαστές για την ανάδειξη νέων προϊσταμένων στο Πρωτοδικείο και το Εφετείο Αθηνών, την Εισαγγελία πρωτοδικών και την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Η φετινή εκλογική αναμέτρηση γίνεται περίπου μία εβδομάδα μετά τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Μετά την ολοκλήρωση της θητείας και την αποχώρηση του νεοπροαχθέντος εφέτη Γιώργου Γρίβα την ψήφο εμπιστοσύνης των συναδέλφων της για τη θέση της Προϊσταμένης του Πρωτοδικείου Αθηνών διεκδικεί η έμπειρη δικαστική λειτουργός, πρόεδρος πρωτοδικών Σοφία Φούρλαρη.

«Πιστεύω, ότι μετά από την σχεδόν, εικοσαετή δικαστική μου θητεία, η εμπειρία και η γνώση που έχω συλλέξει ιδίως σε θέματα που προκύπτουν και αφορούν τις δυσκολίες που καθημερινά και εγώ η ίδια έχω αντιμετωπίσει κατά την άσκηση των καθηκόντων μου στο Δικαστήριό μας, μπορούν να εισφέρουν αρκετά στην κατά το δυνατό αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους και αφορούν κυρίως τον αναμφισβήτητο φόρτο των υποθέσεων που αναγκαία ακολουθεί το μεγαλύτερο Δικαστήριο της χώρας, τα πολλά τεχνικά θέματα που απορρέουν από τις ελλιπείς και παλαιές κτιριακές υποδομές του και τα κενά των προβλεπόμενων θέσεων Δικαστών και Δικαστικών υπαλλήλων», αναφέρει η κ. Φούρλαρη δίνοντας το στίγμα των προτεραιοτήτων της.

Τη θέση του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Αθηνών διεκδικεί και ο επίσης πρόεδρος πρωτοδικών Νίκος Ζαγοριανός, ο οποίος στο παρελθόν ως ανακριτής είχε χειριστεί την υπόθεση για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens, πριν η δικογραφία με απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών ανατεθεί σε εφέτες- ειδικούς ανακριτές.

«Σας δηλώνω και σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα αδικήσω κανέναν και ότι θα είμαι δίκαιος. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης πλέον θητείας μου στο δικαστικό σώμα, αποτελεί πλήρη πεποίθησή μου ότι οι δικαστές δεν μπορεί να διακρίνονται σε δικαστές δύο ταχυτήτων ήτοι των ευνοημένων και των μη ευνοημένων. Κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον ανεπίτρεπτο για το χώρο μας και για εμάς που διακονούμε τη δικαιοσύνη με αυταπάρνηση και αποδίδουμε δίκαιο. (…) Έχω μοναδικό σκοπό να συμβάλω στην όσο το δυνατόν καλύτερη διοίκηση του Πρωτοδικείου της Αθήνας», αναφέρει μεταξύ άλλων στη δική του επιστολή ο κ. Ζαγοριανός απευθυνόμενος στους δικαστές του Πρωτοδικείου.

Την τριάδα των υποψήφιων για τη διοίκηση του Πρωτοδικείου Αθηνών συμπληρώνει ο πρόεδρος πρωτοδικών Παναγιώτης Λεβενιώτης.

Για το εφετείο της Αθήνας μετά το τέλος της θητείας του σημερινού Προϊσταμέου, προέδρου Εφετών Κώστα Σταμαδιάνου, υποψήφιοι είναι η πρόεδρος εφετών Τριανταφύλλη Δρακοπούλου, η οποία είναι και σήμερα μέλος της διοίκησης του Δικαστηρίου καθώς και ο πρόεδρος εφετών Δημήτρης Τράγκας.

Αντίθετα, με το Πρωτοδικείο και το Εφετείο για τις Εισαγγελίες Πρωτοδικών και Εφετών τη θέση του προϊσταμένου διεκδικεί ένας μόνο υποψήφιος . Συγκεκριμένα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών υποψήφια είναι η εισαγγελέα Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, η οποία έχει υπηρετήσει με επιτυχία σε όλα τα κρίσιμα πόστα της Εισαγγελίας και στην Εισαγγελία εφετών Αθηνών ο σημερινός προϊστάμενος Ιωάννης Μωραϊτάκης.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα