back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Αυξητική τάση με επίκεντρο την Αττική παρουσιάζει η εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα. Tριακόσια τριάντα εννέα (339) νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 2 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους ενώ 71 είναι οι διασωληνωμένοι.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των νέων περιορισμών που ανακοινώθηκαν για την Αττική, από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και έως τις 4 Οκτωβρίου, θεσπίζεται ανώτατο όριο 9 μων για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, αναστέλλονται οι συναυλίες σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους, οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους, θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες, ενώ συστήνεται στους άνω των 65 ετών να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες τις επόμενες 14 ημέρες .

Τέλος, θεσπίζεται υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που επιτελούν εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως και προσέλευση και αποχώρηση από την εργασία σε κύματα, για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

 

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνεχίζεται το πέρασμα της κακοκαιρίας “Ιανός”.

Τα ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα που προκαλεί το φαινόμενο, αναμένεται από αργά το βράδυ και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες του Σαββάτου να πλήξουν με μεγάλη διάρκεια τα περισσότερα τμήματα της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας, την Εύβοια, καθώς επίσης τις Βόρειες και Δυτικές Κυκλάδες και παροδικά το Νότιο Ιόνιο, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν, συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας. Σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη και σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Ευρυτανία με εντολή του υφυπουργού πολιτικής προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Κεφαλονιά – Κυλλήνη και Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα. Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου. Δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο τα πρώτα πρωινά δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, ενώ έκτακτα μέτρα έχουν τεθεί σε ισχύ στους αυτοκινητόδρομους.

 

Επίθεση με βόμβες μολότοφ από ομάδα αγνώστων κατά αστυνομικών σημειώθηκε νωρίτερα στη συμβολή της Διδότου με τη Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια. Οι άγνωστοι αφού πέταξαν τις δύο μολότοφ διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Η ΕΛ.ΑΣ. διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Τηλεδιάσκεψη με τΗν Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τους τρόπους επιχειρησιακής συνεργασίας με την ΕΕ στη νέα μόνιμη δομή που θα δημιουργηθεί στη Λέσβο. Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε και βίντεο από τη δομή που στήθηκε μέσα σε λίγες μέρες στο Καρά Τεπέ, όπου σήμερα μπήκαν άλλοι 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, φθάνοντας τις 7.000 συνολικά -23,8 επιπλέον εκ. ευρώ διαθέτει η Κομισιόν, για τη στήριξη της διαχείρισης των συνόρων.

 

“Η Τουρκία απέσυρε το Oruc Reis από την ανατολική Μεσόγειο για να επιτρέψει μια διπλωματική προσέγγιση με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν τελειώσει”, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, “αδειάζοντας” τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που είχε πει ότι το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο αποσύρθηκε για λόγους συντήρησης. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε, επίσης, ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με φυσική παρουσία ή μέσω βιντεοδιάσκεψης με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να συζητήσουν τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

 

Προετοιμασία λίστας κυρώσεων, σε περίπτωση που η Τουρκία επανέλθει στη λογική των παράνομων ενεργειών, ζήτησε από την Ε.Ε. ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, από την Πράγα, μετά τη συνάντησή του με τον Τσέχο ομόλογό του, Τόμας Πέτριτσεκ.

 

Συναυλία στην μνήμη του Παύλου Φύσσα πραγματοποιείται αυτή την ώρα και μεταδίδεται διαδικτυακά, με τη συμμετοχή του Φοίβου Δεληβοριά, της Νατάσας Μποφίλιου, των Usurum και πολλών ακόμα καλλιτεχνών.

 

Σε αναμετρήσεις για τη 2η αγωνιστική της Σουπερλίγκας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΠΑΟΚ- Ατρόμητος 1-1 και Ολυμπιακός- Αστέρας Τρίπολης 3-0

ΚΑΙΡΟΣ

Bροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι, αύριο στην Αττική, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου – 24 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα