back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Tριακόσια τριάντα εννέα (339) νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 2 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους ενώ 71 είναι οι διασωληνωμένοι.

 

Αυξητική τάση με επίκεντρο της Αττική παρουσιάζει η εξάπλωση της πανδημίας στην Ελλάδα όπως επισημάνθηκε στην ενημέρωση για την Covid19. Επιβαρυμένο ιδιαίτερα είναι το κέντρο της Αθήνας, ενώ ισχυρή είναι και η διασπορά στους υπόλοιπους δήμους της Αττικής.

Ειδικότερα, για την Αττική από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και έως τις 4 Οκτωβρίου, θεσπίζεται ανώτατο όρια σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, αναστέλλονται οι συναυλίες τόσο σε ανοικτούς όσο και σε κλειστούς χώρους, αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους, θεσπίζεται ανώτατο όριο έως 20 ατόμων σε γάμους, βαφτίσια και κηδείες, ενώ συστήνεται στους άνω των 65 ετών ο περιορισμός στις επόμενες 14 ημέρες τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες.

Τέλος, για την προστασία της υγείας γίνεται υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που επιτελούν εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως και θεσπίζεται προσέλευση και αποχώρηση από την εργασία σε κύματα, για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

 

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 7:28 το απόγευμα, 19 χλμ νοτιοδυτικά της Άρβης, στην Κρήτη. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 25,8 χιλιόμετρα. Η δόνηση έγινε έντονα αισθητή και στην πόλη του Ηρακλείου.

 

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική πορεία, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα που ξεκίνησε από το Κερατσίνι.

 

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνεχίζεται το πέρασμα της κακοκαιρίας “Ιανός”, που ξεκίνησε την πορεία του χθες το βράδυ από τα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο. Το κύμα κινείται προς τη Δυτική και Στερεά Ελλάδα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Κεφαλονιά, Ζάκυνθος και Ιθάκη και σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Ευρυτανίας με εντολή του υφυπουργού πολιτικής προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο μέρος της Ζακύνθου, καθυστερεί, ωστόσο, σε Κεφαλονιά και Ιθάκη. Στην Καρδίτσα σημειώθηκε κατάρρευση της γέφυρας «Μπαλάνου» στο Μουζάκι.

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Κεφαλονιά – Κυλλήνη και Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα. Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου. Έκτακτα μέτρα και στους αυτοκινητόδρομους. Διεκόπησαν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

Το κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει την Αττική από απόψε, με έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες, που θα διατηρηθούν μέχρικαι αύριο το μεσημέρι. Σε επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Ανοιχτές για την προστασία των αστέγων έως και αύριο στις 10:00 το πρωί οι Λέσχες Φιλίας στην περιοχή Κολοκυνθούς, στη συμβολή των οδών Αίμωνος και Άστρους, και στο Νέο Κόσμο, στην οδό Χελντραϊχ.

Τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τους τρόπους επιχειρησιακής συνεργασίας με την ΕΕ στη νέα μόνιμη δομή που θα δημιουργηθεί στη Λέσβο. Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε και βίντεο από τη δομή που στήθηκε μέσα σε λίγες μέρες στο Καρά Τεπέ, όπου σήμερα μπήκαν άλλοι 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, φθάνοντας τις 7.000 συνολικά -23,8 επιπλέον εκ. ευρώ διαθέτει η Κομισιόν, για τη στήριξη της διαχείρισης των συνόρων.

 

“Η Τουρκία απέσυρε το Oruc Reis από την ανατολική Μεσόγειο για να επιτρέψει μια διπλωματική προσέγγιση με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν τελειώσει”, δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, “αδειάζοντας” τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που είχε πει ότι το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο αποσύρθηκε για λόγους συντήρησης. Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε, επίσης, ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με φυσική παρουσία ή μέσω βιντεοδιάσκεψης με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να συζητήσουν τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

“Το εάν εφαρμοσθούν οι ευρωπαϊκές κυρώσεις, εξαρτάται από τη συμπεριφορά της Τουρκίας”, δήλωσε από τη Λουμπλιάνα ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας.

 

Στη νέα πολιτική για το μεταναστευτικό, που πρέπει να αποκτήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, Στο Ταμείο Ανάκαμψης, τη στήριξη της Ε.Ε. στην Ελλάδα, τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης και στο χαρτοφυλάκιο του, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, κατά την ομιλία του στο Thessaloniki Helexpo Forum η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Καιρός
Bροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι, αύριο στην Αττική, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 25 βαθμοί Κελσίου – 25 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα