back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 1300

Διαβάστε επίσης

Νέα, αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα, πρόκειται να ανασταλούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για 14 ημέρες, ενώ θα ληφθούν μέτρα τα οποία θα ενθαρρύνουν την τηλεργασία και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιοριστούν οι περιττές μετακινήσεις. Τα νέα μέτρα, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ και από τη Δευτέρα.

…Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας και σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα, για τα οποία εξετάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων ελέγχου, ειδικά για ευάλωτες ομάδες. Αναφερόμενος στα νεότερα στοιχεία, ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, σημείωσε ότι πλέον νοσηλεύονται 554 ασθενείς, περίπου στο 20 με 30% των κλινών, τονίζοντας ότι αυτός είναι ένας από τους δείκτες που καθοδηγούν τη λήψη περισσότερων μέτρων στην Αττική.

…Λίγο παραπάνω από το 70% η πληρότητα στις ΜΕΘ της Αττικής, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η Αναστασία Κοτανίδου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας και μέλος της επιτροπής των Εμπειρογνωμώνων. Εξέφρασε δε την μεγάλη ανησυχία της, τονίζοντας ότι προετοιμαζόμαστε για μέρες που θα είναι πολύ πιο δύσκολες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη τήρησης των αποστάσεων και χρήσης της μάσκας. “Λογικό να έχουμε προσεχώς ένα lockdown 15 ημερών στην Αττική”, δήλωσε στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε το πρωί σκάφος βορειοδυτικά της Κυπαρισσίας, στα ανοιχτά του Κυπαρισσιακού κόλπου. Στο πλοιάριο επιβαίνoυν 55 μετανάστες. Σε εξέλιξη επιχείρηση για τη διάσωσή τους, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ, καθώς επελαύνει ο μεσογειακός κυκλώνας “Ιανός”.

…Κρίσιμες χαρακτήρισε τις επόμενες 6 με 9 ώρες για τα νησιά του Ιονίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Σοβαρά προβλήματα σε Ιθάκη, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, όπου πολλές περιοχές έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, κολώνες και δέντρα κατέρρευσαν και στέγες σπιτιών ξηλώθηκαν. Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Κεφαλονιά – Κυλλήνη και Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα. Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου. Έκτακτα μέτρα και στους αυτοκινητόδρομους.

…”Ο Ιανός” αναμένεται να πλήξει την Αττική από απόψε, με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, αλλά χωρίς θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου.

…Διαβεβαιώσεις ότι ο μηχανισμός στην Αττική είναι έτοιμος και ότι έχει γίνει ο καθαρισμός ρεμάτων στους δήμους του λεκανοπεδίου, έδωσε μιλώντας στον Αθήνα 984 ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης. Το μεγαλύτερο βάρος έχει δοθεί σε περιοχές όπως η Κινέτα και ο Ωρωπός, που έχουν μεγάλα ρέματα. Σε 24ωρη επιφυλακή έως και αύριο τα συνεργεία καθαρισμού και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Ανοιχτές για την προστασία των αστέγων έως και αύριο στις 10:00 το πρωί οι Λέσχες Φιλίας στην περιοχή της Κολοκυνθούς, στη συμβολή των οδών Αίμωνος και Άστρους, και στο Νέο Κόσμο, στην οδό Χελντραϊχ.

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ αναζητεί έναν ακόμη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο εμπλέκονται στην πρόσφατη πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Σάμου. Διευκρινίζεται ότι δεν ήταν αυτοί που έβαλαν τη φωτιά, αλλά παρακίνησαν άλλους σε μη νόμιμες ενέργειες.

…Στη Λέσβο, σε εξέλιξη για δεύτερη μέρα η επιχείρηση της ΕΛΑΣ, προκειμένου να οδηγηθούν στη δομή στο Καρά Τεπέ πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι παραμένουν για 10η μέρα στους δρόμους, μετά τη φωτιά στη Μόρια. Μέχρι στιγμής, στη νέα δομή έχουν μπει 5.000 άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 1000 βρίσκονται από το πρωί στην πύλη της νέας δομής, περιμένοντας να ξεκινήσει η ταυτοποίηση τους, να ελεγχθούν υγειονομικά και να οδηγηθούν στις σκηνές τους – 135 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό κι έχουν μεταφερθεί σε ειδικό χώρο.

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά. Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις το απόγευμα, στον Πειραιά, ενώ μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αναβατόρια τελευταίας τεχνολογίας για άτομα με κινητικά προβλήματα τοποθετήθηκαν στα κολυμβητήρια Γουδή και Κολοκυνθούς από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Περισσότερα από τον Βίκτωρα Αντωνόπουλο…

Στην αθλητική σας ενημέρωση: 2η αγωνιστική της Super League με δύο αναμετρήσεις. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Ατρόμητο στις 19:00 και ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη με τον Αστέρα Τρίπολης στις 20:30.

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, που τη νύχτα θα ενταθούν, σήμερα στην Αττική. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 28 βαθμοί Κελσίου – 27 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα