back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Νέα, αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού στην Αττική προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, κατά τη σημερινή τηλεσύσκεψη για την πορεία της πανδημίας.

«Είμαι απολύτως έτοιμος, μετά από τη σχετική εισήγηση και της Επιτροπής σήμερα, να πάρουμε και κάποια πρόσθετα μέτρα όσον αφορά τις δημόσιες συναθροίσεις, την αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες, την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι «τα μέτρα αυτά θα μπορούσαν να αποφασιστούν και σήμερα και να τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα για να είμαστε επιχειρησιακά έτοιμοι».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας “και σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα, για τα οποία εξετάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων ελέγχου, ειδικά για ευάλωτες ομάδες”.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, αναφερόμενος στα νεότερα στοιχεία, είπε ότι «ο αριθμός των νοσηλευομένων είναι πλέον στους 554, περίπου στο 20 με 30% των κλινών, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτός είναι ένας από τους δείκτες που καθοδηγούν τη λήψη περισσότερων μέτρων» σε ό,τι «αφορά τις περιοχές της Αττικής».

Λίγο παραπάνω από το 70% η πληρότητα στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Αττικής, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η καθηγήτρια, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εντατικής Θεραπείας και μέλος της επιτροπής των επιστημόνων, Αναστασία Κοτανίδου.

Εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία της, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι προετοιμαζόμαστε για μέρες που θα είναι πολύ πιο δύσκολες, και τόνισε την ανάγκη τήρησης των αποστάσεων και χρήσης της μάσκας.

Λογικό να έχουμε προσεχώς ένα lockdown 15 ημερών στην Αττική, δήλωσε στον ΣΚΑΙ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Σε δεύτερο γενικό lockdown εισέρχεται το Ισραήλ, από τις 2 μετά το μεσημέρι ώρα Ελλάδας και για τρεις εβδομάδες, ενώ ξεκινά η περίοδος των εορτών για τους Εβραίους.

Στη Βρετανία, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ασθενών με COVID διπλασιάζονται κάθε 8 ημέρες, αλλά ένα εθνικό lockdown θα είναι η τελευταία επιλογή, λέει ο υπουργός Υγείας. Ραγδαία η αύξηση των κρουσμάτων στο Λονδίνο, πιθανή η επιβολή τοπικής καραντίνας.

Από απόψε αναμένεται να πλήξει την Αττική ο μεσογειακός κυκλώνας Ιανός, με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες, χωρίς όμως θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν με μεγάλες εντάσεις κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην περιοχή της Εύβοιας έντονα φαινόμενα θα έχουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας προς το Σάββατο.

Κρίσιμες χαρακτήρισε τις επόμενες 6 με 9 ώρες για τα νησιά του Ιονίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σοβαρά προβλήματα σε Ιθάκη, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά από το πέρασμα του Ιανού. Πολλές περιοχές των νησιών έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, κολώνες και δέντρα κατέρρευσαν και στέγες σπιτιών ξηλώθηκαν.

Σε 24ωρη επιφυλακή έως και αύριο τα συνεργεία καθαρισμού και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Ανοικτές για την προστασία των αστέγων έως και αύριο στις δέκα το πρωί οι Λέσχες Φιλίας στην περιοχή Κολοκυνθούς, στη συμβολή των οδών Αίμωνος και Άστρους, και στο Νέο Κόσμο, στην οδό Χελντραϊχ.

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία που εκτελούν τα δρομολόγια Κεφαλονιά – Κυλλήνη και Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα. Κλειστή η πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου. Έκτακτα μέτρα και στους αυτοκινητόδρομους.

Ακυβέρνητο πλοίο στον Κυπαρισσιακό κόλπο. …

Σε εξέλιξη για δεύτερη μέρα η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Μυτιλήνη, προκειμένου να οδηγηθούν στη δομή στο Καρά Τεπέ πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι παραμένουν για 10η μέρα στους δρόμους, μετά τη φωτιά στη Μόρια.

2η αγωνιστική της Super League με δύο αναμετρήσεις. Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Ατρόμητο στις 19:00 και ο Ολυμπιακός κάνει πρεμιέρα στο νέο πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη με τον Αστέρα Τρίπολης στις 20:30.

Και ο καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, που τη νύχτα θα ενταθούν, σήμερα στην Αττική. Άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 28 βαθμοί Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα