back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ παρέδωσε 180 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βηρυτό

Διαβάστε επίσης

Τους 180 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας της Ελλάδας παρέδωσε σήμερα στο λιμάνι της Βηρυτού το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ.

Περισσότερες από 500 παλέτες ειδών πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώθηκαν σε 17 μόνο ημέρες μετά την έκκληση του ΥΠΕΞ για την σχετική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, έφθασαν στον προορισμό τους για να δώσουν μία ανάσα στον πληττόμενο λαό του Λιβάνου.

Σε συνέχεια της τραγικής έκρηξης που έλαβε χώρα στον λιμένα της Βηρυτού, στις 4 Αυγούστου 2020 και των καταστροφικών συνεπειών που είχε σε ανθρώπινες ζωές και σε υλικές ζημίες, η Ελλάδα ήταν μία από τις πρώτες χώρες που εξέφρασε εμπράκτως την αλληλεγγύη της με τον λαό του Λιβάνου.

Η Ελληνική Δημοκρατία, όπως τονίζει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ανταποκρίθηκε στην έκκληση του υπουργείου Εξωτερικών του Λιβάνου, αποστέλλοντας άμεση ανθρωπιστική βοήθεια ήδη από τις 12 Αυγούστου. Σήμερα, το αρματαγωγό «Ικαρία», κατά το δεύτερο ταξίδι του στη Βηρυτό μετά την έκρηξη, παραδίδει επιπλέον σημαντικές ποσότητες τροφίμων, φαρμάκων και δομικών υλικών.

Η προσφορά αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του ιδιωτικού τομέα, ενώ η Ελληνο-Λιβανική Πολιτιστική Ένωση συνεισέφερε επίσης στην συγκέντρωση σημαντικού τμήματος της βοήθειας.

Συνολικά, 180 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας παραδίδονται σήμερα στον λιμένα της Βηρυτού. Η πρωτοφανής αυτή κινητοποίηση αποτελεί απόδειξη των ισχυρών δεσμών που συνδέουν τις δύο χώρες και τους δύο λαούς καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα