back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση της Ανοιχτής Πόλης για το Γηροκομείο Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Για αδιαφορία και αδράνια όσον αφορά το Γηροκομείο Αθηνών κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή η Ανοιχτή Πόλη με φόντο την παραίτηση Κατάκου από την θέση του Επιτρόπου του Δήμου Αθηναίων στο Γηροκομείο. Στην επιστολή παραίτησής του κάνει λόγο για συνεχιζόμενη κακοδιαχείρηση της περιουσίας του ιδρύματος και μεθοδευμένες καθυστερήσεις στην εκδίκαση των κακουργημάτων που αποδίδονται στην έκπτωτη διοίκηση Μπούμπα.

Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης

Όχι άλλος κατήφορος για το Γηροκομείο Αθηνών

Η παραίτηση του Επιτρόπου του Δήμου Αθηναίων στο Γηροκομείο Αθηνών Ευστράτιου Κατάκου δικαιώνει τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της Ανοιχτής Πόλης, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της 7ης Κοινότητας, για τη διάσωση του ιδρύματος. Σύμφωνα με τον παραιτηθέντα Επίτροπο, οι μεθοδευμένες καθυστερήσεις στην εκδίκαση των κακουργημάτων που αποδίδονται στην έκπτωτη διοίκηση Μπούμπα, οι κωλυσιεργίες στην εγγραφή μελών και τις αρχαιρεσίες εκλογής αιρετής διοίκησης, καθώς και η συνεχιζόμενη κακοδιαχείριση της περιουσίας του ιδρύματος δεν του επέτρεψαν να ασκήσει το έργο του.

Αγανάκτηση, αλλά καμία έκπληξη, προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι η παραίτηση του επιτρόπου έχει τεθεί υπόψη του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη από τις 26 Ιουνίου 2020, χωρίς να προκαλέσει την παραμικρή αντίδραση από πλευράς του Δήμου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την αδιαφορία του Δήμου, να βάλει τέλος στο απαράδεκτο σκάνδαλο του Γηροκομείου Αθηνών. Ο κύριος Κατάκος αναγκάστηκε να κοινοποιήσει ο ίδιος την επιστολή παραίτησης στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Η αδράνεια στο θέμα του Γηροκομείου δεν μπορεί να συνεχίζεται. Η Ανοιχτή Πόλη έχει ήδη προτείνει την ουσιαστική υποστήριξη της λειτουργίας της Επιτροπής Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων και τον ορισμό μεταβατικής διοίκησης από τον Δήμο Αθηναίων για την απεμπλοκή και επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αναλάβει τώρα τις ευθύνες της. Δεν πρέπει να υπάρξει περισσότερος κατήφορος για το ιστορικό ίδρυμα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα