14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Επτά οι μεταλλάξεις του κορονoϊού λέει γάλλος λοιμωξιολόγος

Διαβάστε επίσης

Μια νέα διάσταση στις επιπλοκές από τον κορoνοϊό έδωσε ο «Σωτήρης Τσίοδρας» της Γαλλίας

Χάος επικρατεί στην Ευρώπη με την συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού. Απίστευτες εικόνες με χιλιάδες Βρετανούς σε ουρές χιλιομέτρων για να κάνουν τεστ. Τουλάχιστον 100 άνθρωποι χρειάστηκε να στηθούν μέχρι και πέντε ώρες εν μέσω πανδημίας.

Στην προηγμένη Βρετανία του Μπόρις Τζόνσον με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά όχι μόνο τα τεστ δεν είναι αρκετά αλλά αργούν και τα αποτελέσματα.

«Μερικά τέστ δεν επιστρέφουν πίσω .Τουλάχιστον σε έναν από εμάς δεν ήρθε πίσω.Έγινε δύο φορές.Οπότε πρέπει να το ξανακάνουν και χρειάζονται πέντε μέρες για να πάρουμε αποτελέσματα».

Πάνω από 250 χιλιάδες Βρετανοί είναι σε αναμονή. Η κυβέρνηση Τζόνσον αποδίδει τις ελλείψεις στην αυξημένη ζήτηση. Για ανικανότητα κατήγγειλε η αντιπολίτευση την Ντάουνιγκ Στριτ.

Την ίδια ώρα, ο γνωστός Γάλλος λοιμωξιολόγος Ντιντιέ Ραούλ έδωσε άλλη διάσταση στις παρενέργειες που προκαλεί ο κορωνοϊος.

Ο Ραούλ που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας επειδή πρώτος υποστήριξε την υδροξυχλωροκίνη, αποκάλυψε ότι ο ιός μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλική βλάβη!

«Πράγματι, υπάρχουν εγκεφαλικές επιπλοκές, για ένα χρονικό διάστημα,δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα -παρά τις επιπλοκές που αφορούν στο αναπνευστικό σύστημα με πολύ μικρότερες συγκριτικά ινώσεις».

Ο λοιμωξιολόγος υποστήριξε επίσης πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή επτά μεταλλάξεις του κορoνοϊού. Όπως είπε μάλιστα χαρακτηριστικά, σε σύγκριση με τον περασμένο Γενάρη, ο ιός παρουσιάζει 10 φορές περισσότερες παραλλαγές σήμερα.

17.000 απεργοί δάσκαλοι κατέκλυσαν τους δρόμους στο Μπιλμπάο… με κύριο αίτημα τους περισσότερα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία και προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών.

Περισσότερο ιατρικό υλικό και προσωπικό -από βοηθούς μέχρι νοσοκόμες και γιατρούς- ζητούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Μαδρίτης.

Η πρώτη απεργία λόγω κορωνοϊου είναι γεγονός καθώς το συνδικάτο προκήρυξε απεργία διαρκείας από τις 28 Σεπτεμβρίου…

Στη Γαλλία, έβγαλαν νέο σποτ με την ελπίδα να συνετίσουν τους νέους που δεν λένε να κατανοήσουν ότι η ζωή μας πρέπει να αλλάξει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα