back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Λέσβος: 3.000 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν ήδη στο Καρά Τεπέ – Συνεχίζεται η επιχείρηση

Διαβάστε επίσης

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί στην περιοχή του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη προκειμένου πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στους δρόμους να μεταφερθούν στον πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί στο σημείο.

Ήδη 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μεταφερθεί στον καταυλισμό. Όλοι τους έχουν ελεγχθεί για τυχόν κρούσματα κορονοϊού. Στην επιχείρηση που παρακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης συμμετέχουν170 αστυνομικοί εκ των οποίων 70 γυναίκες που έχουν μεταβεί από την Αθήνα με σκοπό να προσεγγίζουν πιο εύκολα τις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά.

Μέχρι αυτή την ώρα (13:00) έχουν προσέλθει στο νέο καταυλισμό συνολικά 3.000 πρόσφυγες οι οποίοι θα στεγαστούν στις σκηνές που έχουν στηθεί στον χώρο του πρώην Σκοπευτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζεται η ίδρυση αστυνομικής διεύθυνσης με περισσότερα από 340 άτομα με δικό της αστυνομικό διευθυντή, η οποία θα λειτουργεί εντός του χώρου του πρόχειρου καταυλισμού, προκειμένου να παρεμβαίνει άμεσα σε τυχόν επεισόδια. Η αστυνομική αυτή δύναμη, θα μεταφερθεί στο σύνολό της από την Αθηνα στο νησί.

Νεκτάριος Ανδριόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα