back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

312 νέα κρούσματα κορονοιού στη χώρα, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, εκ των οποίων 174 εντοπίζονται στην Αττική και 26 στη Θεσσαλονίκη.  67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Τέλος, στα 319 ανέρχονται τα θύματα του κορονοϊού.

Την προσοχή των πολιτών στις περιοχές που αναμένεται να πλήξει από το απόγευμα της Πέμπτης η κακοκαιρία “Ιανός”, επέστησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, καλώντας τους πολίτες να «μείνουν σε απόλυτη επιφυλακή». Οι περιοχές που θα πλήξει ο Ιανός είναι η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Ιθάκη, η Μεσσηνία, η Ηλεία, η Αχαΐα, η Αρκαδία, η Αργολίδα, η Βοιωτία, η Αιτωλοακαρνανία, η Φωκίδα, η Αττική και η Εύβοια, ενώ το φαινόμενο θα πλήξει και άλλες περιοχές, όπως οι Κυκλάδες και πιθανόν η Κρήτη.

“Ελπίζω ότι αυτό που είδαμε ως πρώτο βήμα αποκλιμάκωσης θα συνεχιστεί και θα επαναληφθούν οι συνομιλίες δίχως απειλές κι επιθετική ρητορική», τόνισε αναφερόμενος στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συζήτησης που είχε την Τετάρτη με τον εκτελεστικό διευθυντή του Economist Daniel Franklin στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Economist. Ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι υπάρχει ένα πακέτο πιθανών συνεπειών που αντιμετωπίζει η Τουρκία αν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά. Σε ότι αφορά το μεταναστευτικό υπογράμμισε ότι «η χώρα μας αναμένει τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου», οι οποίες θα παρουσιαστούν την Δευτέρα.

Αναφερόμενος στα μέτρα που ανακοίνωσε στη Θεσσαλονίκη για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, την απομάκρυνση από το μοντέλο της απλής στήριξης των ανέργων και τη μετακίνηση προς την κατεύθυνση της επιδότησης νέων θέσεων εργασίας, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι όλα ήταν μέρος του προγράμματός και προανήγγειλε επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, και εφαρμογή των περισσότερων εντός εξαμήνου.

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας βρέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων του Πρωθυπουργού της γείτονος, Ζόραν Ζάεφ, με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακολούθησε η συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Στο μεταξύ, με αφορμή την επίσκεψη Ζάεφ, έχει ξεσπάσει πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

O Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα, στο περιθώριο της Στρογγυλής Τραπέζης που διοργανώνει ο “Economist”, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας αρμόδιο για τα ευρωπαϊκά θέματα, Nikola Dimitrov, καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Bujar Osmani. Οι συζητήσεις εστίασαν σε ζητήματα διμερούς, ευρωπαϊκού και περιφερειακού ενδιαφέροντος με έμφαση στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Η προκλητικότητα της Τουρκίας, τα τελευταία ανησυχητικά δεδομένα απο το μέτωπο της πανδημίας και οι σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά απο το βήμα της ΔΕΘ.

Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή και θα ψηφιστεί αύριο, η τροπολογία για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ όσων έχουν την κατοικία τους σε ακριτικά νησιά, με πληθυσμό μικρότερο των 1.200 κατοίκων, η οποία αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη και την πληθυσμιακή ενίσχυση των νησιών αυτών.

Με την ίδια τροπολογία εξειδικεύεται και πλέγμα μέτρων για την προώθηση του προγράμματος δημιουργίας 100.000 νέων θέσεων εργασίας. Η έναρξη του οποίου καθορίστηκε για την 1η Οκτωβρίου.

Έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας Έβρου, πραγματοποιήθηκε απόψε στην φλεγόμενη περιοχή της Μελίας, του δήμου Αλεξανδρούπολης, με θέμα την περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης της πυρκαγιάς .

Ο επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ ανακοίνωσε απόψε ότι προτίθεται να παραδώσει την εξουσία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.

Η κυβέρνηση του Σάρατζ εδρεύει στην Τρίπολη ενώ η ανατολική Λιβύη και μεγάλο μέρος του νότου της χώρας ελέγχεται από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Kαι ο καιρός: Αραιές νεφώσεις αύριο στην Αττική, με σποραδικές βροχές από το απόγευμα. Άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα