back to top
16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

16.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 8 -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στη δομή προσφύγων και μεταναστών του Ελαιώνα. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχο της φωτιάς, προκειμένου να μην επεκταθεί σε οικίσκους που βρίσκονται στην περιοχή. Ερευνώνται τα αίτια.

Ευρεία αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται από το πρωί στην περιοχή του Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη προκειμένου πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν στους δρόμους να μεταφερθούν στον πρόχειρο καταυλισμό που έχει στηθεί στην περιοχή. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζεται η ίδρυση αστυνομικής διεύθυνσης που θα επανδρωθεί με περισσότερα από 340 άτομα, θα έχει δικό της αστυνομικό διευθυντή και θα λειτουργεί εντός του χώρου του πρόχειρου καταυλισμού, προκειμένου να παρεμβαίνει άμεσα σε τυχόν επεισόδια. Η αστυνομική δύναμη, θα μεταφερθεί -στο σύνολό της- από την Αθήνα στο νησί.

Στο κόκκινο παραμένει η Αττική, καθώς από τα 312 νέα κρούσματα κορονοιού στη χώρα, τα 174 εντοπίστηκαν στον νομό. 67 συμπολίτες μας νοσηλεύονται δια σωληνωμένοι. Στους 319 οι νεκροί.

Το ενδιαφέρον των λοιμωξιολόγων επικεντρώνεται, στο αν ο ιός θα ανακόψει την ταχύτητα του τις επόμενες ημέρες μετά και τα νέα μέτρα που ισχύουν από χθες στα μεγάλα αστικά κέντρα. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown χθες ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας .

6 σχολικές και προσχολικές μονάδες ανά την επικράτεια έκλεισαν, λόγω κρουσμάτων ενώ κλειστά μέχρι και την Παρασκευή παραμένουν τα σχολεία στη Λέσβο.

Τα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορονοϊό αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια σήμερα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού μπορεί να διανεμηθούν στις ΗΠΑ έως το τέλος του έτους, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Την ίδια ώρα, κλινικές δοκιμές της φάσης 3 κινεζικού πειραματικού εμβολίου για τον κορονοιό, θα πραγματοποιήσει η Τουρκία εντός των επόμενων 14 ημερών.

Την χώρα μας επισκέπτεται από σήμερα ο «μεσογειακός κυκλώνας», προκαλώντας βροχοπτώσεις θυελλώδεις ανέμους και κατά τόπους έντονα φαινόμενα. Την προσοχή των πολιτών στις περιοχές που αναμένεται να πλήξει από το απόγευμα η κακοκαιρία επέστησε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, καλώντας τους να βρίσκονται σε απόλυτη επιφυλακή.

Οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν είναι Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Μεσσηνία, Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία, Αργολίδα, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Αττική, Εύβοια, Κυκλάδες και πιθανόν η Κρήτη. Στην Αττική τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από αργά το απόγευμα με τάση να ενταθούν τη νύχτα.

“Ελπίζω ότι αυτό που είδαμε ως πρώτο βήμα αποκλιμάκωσης θα συνεχιστεί και θα επαναληφθούν οι συνομιλίες δίχως απειλές κι επιθετική ρητορική», τόνισε αναφερόμενος στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της συζήτησης που είχε χθες με τον εκτελεστικό διευθυντή του Economist Ντάνιελ Φράκλιν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου.

Ξεκινούν στις 12 το μεσημέρι οι αιτήσεις επιχειρήσεων για 9.200 νέες θέσεις εργασίας με κατώτατο μισθό 830 € και επιδότηση 80% για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων όλων των ηλικιών.

Τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας. Πρόκειται για τρεις κατηγορίες δικαιούχων, οι οποίοι θα λάβουν τα αναδρομικά ποσά από τον επόμενο μήνα και έως το τέλος του έτους.

Ξεκίνησε η σταδιακή καταβολή σε επιχειρήσεις της κρατικής συμμετοχής του δώρου Πάσχα. Παράλληλα, έως αύριο αναμένεται να λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ 36.715 εργαζόμενοι.

Πυρκαγιά ξεσπασε νωριτερα σε δασική έκταση στο Οιτύλο Λακωνίας.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά η οποία ξέσπασε ξέσπασε αργά χθες το βράδυ σε αγροτοδασική έκταση της ευρύτερης περιοχής Συχαινών – Βούντενης, στην Πάτρα. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια του χωριού Συχαινά.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο οργανώνουν στις έξι και μισή το απόγευμα στα Προπύλαια οι εκπαιδευτικοί, για τα μεγάλα κενά και τις ελλείψεις στα σχολεία.

Ο επικεφαλής της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σάρατζ ανακοίνωσε xθες το βράδυ ότι προτίθεται να παραδώσει την εξουσία μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρα

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις σήμερα στην Αττική, με σποραδικές βροχές από το απόγευμα. Άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 30 βαθμοί κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα