back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέφικτη η συγκρότηση τάξεων με έως 22 μαθητές στα σχολεία της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Οι κτιριακές υποδομές των σχολείων της Αθήνας δεν δίνουν την δυνατότητα να φοιτούν από 18- 22 μαθητές ανά τάξη.

«Τα περισσότερα αν όχι όλα τα σχολεία στο κέντρο της Αθήνας έχουν ανεπαρκείς χώρους» λένε στον Αθήνα 9.84 εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζοντας ανέκδοτο τον ισχυρισμό του υπουργείου Παιδείας για έως 22 μαθητές ανά τάξη.

Οι τάξεις στο 16ο Γενικό Λύκειο Αθηνών αποτελούνται από 25, 26 ή και 28 μαθητές ενώ υπάρχουν αίθουσες που έχουν χωριστεί στα δύο εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα στα τετραγωνικά μέτρα μιας αίθουσας να στεγάζονται 2 τμήματα με συνολικά 40 μαθητές. «Μακαρι  να μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερο καταμερισμό των μαθητών θα πει, στον Αθήνα 9.84, ο καθηγητής Στέφανος Τσακπίνης. «Οι χώροι μας δεν το επιτρέπουν, ούτε αποθήκη δεν έχουμε. Είναι αδύνατον να τηρηθούν οι αποστάσεις που πρέπει».

To ζήτημα της δημιουργίας ολιγομελών τμημάτων αποτελεί αίτημα χιλιάδων γονέων και εκπαιδευτικών ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να είναι εφικτό λόγω των υποδομών της πλειονότητας των σχολικών κτιρίων. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη δήλωση του στην  Βουλή ανέφερε: «Ναι, θα ήταν επιθυμητά τα ολιγομελή τμήματα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. Το ερώτημα είναι αν είναι εφικτά. Αυτό θα απαιτούσε αίθουσες που σήμερα πολύ απλά δεν υπάρχουν».

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα