back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ανικανότητα και διασπάθιση δημόσιου χρήματος οι «αχρείαστες» μάσκες στα σχολεία

Διαβάστε επίσης

Για νέο κρούσμα κυβερνητικής ανικανότητας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος σχετικά με τις άχρηστες ‘μάσκες’ στα σχολεία από το δήθεν επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υπουργό Επικρατείας.

Αναλυτικά ο κ Ραγκούσης αναφέρει ότι είναι αποκρουστικό το θέαμα της εκ των υστέρων επίκλησης αναρμοδιότητας τόσο από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο, όσο και από την Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως, που εάν διέθεταν στοιχειώδη πολιτική ευθιξία θα έπρεπε ήδη να έχουν παραιτηθεί, τονίζοντας ότι η χειρότερη συνέπεια αυτού του φιάσκου είναι δυστυχώς η γελοιοποίηση στα μάτια της νέας γενιάς, της πιο σοβαρής προσπάθειας για την εκμάθηση μαθητών και μαθητριών στη σωστή και συστηματική χρήση της μάσκας.

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λογο για διαδικασία, της τελευταίας στιγμής, που εξυπηρετούσε τη χωρίς προηγούμενη δημοσίευση και διαγωνισμό, προμήθεια μασκών αξίας 6.108.199,97€, την οποία καρπώθηκαν μέχρι και εταιρείες «φίλων», άσχετες με το αντικείμενο.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός Επικρατείας:

1. Ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για αυτήν την τραγική αποτυχία στη μάχη για την προστασία της υγείας, μαθητών, εκπαιδευτικών, καθώς και των οικογενειών τους;

2. Ποιες πρωτοβουλίες είχατε αναλάβει ως Υπουργός Επικρατείας για τον έγκαιρο εφοδιασμό των σχολείων με κατάλληλες μάσκες; Θα ζητήσει η δήθεν επιτελική σας κυβέρνηση έστω μία συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία για αυτό το αδιανόητο φιάσκο, σε αυτήν την κρίσιμη καμπή για την εξέλιξη της νόσου;

Σ. Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα