back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συμβολικός περίπατος στο πλαίσιο του «Δρόμου Ολυμπιακής Εκεχειρίας 2020»

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε ο συμβολικός περίπατος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το «δρόμο της ολυμπιακής εκεχειρίας», με τη διαδρομή Πνύκα – Καλλιμάρμαρο, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, αθλητές και πολιτικά πρόσωπα.

Οι έκτακτες συνθήκες με την εν εξελίξει πανδημία του κορονοϊού δεν επέτρεψαν σε όσο κόσμο επιθυμεί να πάρει μέρος στην εκδήλωση, ωστόσο το μήνυμα της εκεχειρίας, της ελευθερίας λόγου και πνεύματος, που πρεσβεύει η διοργάνωση, μεταδόθηκε.

Μιλώντας στον Αθήνα 984, η Πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας και της Πολιτείας Ήλιδας Ολυμπίας, Σοφία Χίντζιου-Κοντογιάννη, «ξεκινήσαμε από την Πνύκα, το σύμβολο του ελεύθερου λόγου και της δημοκρατίας, κάναμε ένα σύντομο δρόμο εκεχειρίας μέχρι το Καλλιμάρμαρο στάδιο που είναι το σύμβολο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Γιατί δρόμο εκεχειρίας; Γιατί η εκεχειρία θέλει διάλογο, θέλει δημοκρατία, θέλει συζήτηση, όλα αυτά που πρεσβεύει η Πνύκα και συνδέσαμε τα δύο αυτά ιστορικά μνημεία».

Εξήγησε ότι ήταν η τελευταία εκδήλωση για φέτος, ενώ πρόσφατα διεξήχθη ο «Δρόμος Ολυμπιακής Εκεχειρίας» από την Αρχαία Ήλιδα -η διοργανώτρια πόλη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων- μέχρι την Αρχαία Ολυμπία -ο τόπος τέλεσης των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων- που είναι δρόμος 50 χιλιομέτρων.

Με την άφιξη των συμμετεχόντων στο Παναθηναϊκό Στάδιο έλαβαν μια σειρά από εκδηλώσεις υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Αθηναίων, καθώς και βραβεύσεις.

[su_slider source=”media: 268872,268871,268870,268869,268873,268874″ width=”700″ height=”480″ title=”no”]

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Αθήνα 984, Νίκη Αραμπατζή, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, και ο υπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη (Πρόεδρος Συμπολιτείας Ολυμπίας)-Νίκη  Αραμπατζή, δημοτική σύμβουλος Αθηναίων και Πρόεδρος του Αθήνα 9.84-Λευτέρης Αυγενάκης, υφυπουργός Αθλητισμού

Το «Μονοπάτι της Εκεχειρίας» έχει στόχο να γεφυρώσει το αρχαίο με το σύγχρονο, το παλιό με το νέο. Παράλληλα προάγει τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους, όπως διαμορφώθηκε κατά τους Αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες και στοχεύει στη συμφιλίωση των λαών και την καταπολέμηση των εν γένει διακρίσεων τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, την κατανόηση των πολιτισμικών διαφορών, την καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών μέσω του αθλητισμού, αλλά και στην ανάπτυξη δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Χορηγός επικοινωνίας και ο Αθήνα 9.84

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα