back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νάσος Ηλιόπουλος στον Αθήνα 9.84: “Αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν ζητήματα θεσμικής εκτροπής”

Διαβάστε επίσης

Ο Νάσος Ηλιόπουλος εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Αθηναίων “Ανοιχτή Πόλη” μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο.

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Οι αλλαγές είναι καλοδεχούμενες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής έχει εγκρίνει ένα κείμενο αρχών. Ένα πολιτικό κείμενο. Άρα δεν μιλάμε για μια απλή αλλαγή σήματος. Υπάρχει μια συνολικότερη πολιτική κατεύθυνση, η οποία καταφέρνει να συνδυάσει παραδοσιακές αξίες και οράματα της αριστεράς. Αυτό συμβολίζει και το αστέρι, οι πέντε κορυφές του οποίου συμβολίζουν αξίες και ιδανικά που εμπνέουν και οδηγούν την Αριστερά και τη Δημοκρατική Παράταξη: Τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, τη δικαιοσύνη, την ελευθερία, την ισότητα”.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΔΕΘ
“Ο Αλέξης Τσίπρας το προσεχές Σαββατοκύριακο και στην ομιλία του και στη συνέντευξη Τύπου θα αναφερθεί στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να αλλάξει η δυσμενής κατάσταση, την οποία όλοι βιώνουμε. Το ζήτημα είναι πρακτικά τι μπορεί να γίνει και στην υγεία και στην οικονομία, αλλά και στα ζητήματα εθνικής ασφάλειας” υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος και πρόσθεσε:

Αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχουν ζητήματα θεσμικής εκτροπής. Δηλαδή ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση επέλεξε να χρηματοδοτήσει, εν μέσω πανδημίας ,τα Μέσα Ενημέρωσης. Έγινε με αδιαφάνεια και με κριτήρια περισσότερο πολιτικών συγγενειών και όχι με αντικειμενικά κριτήρια κυκλοφορίας ή κριτήρια ενίσχυσης εργαζομένων. Υπάρχουν και ευρωπαϊκές επικρίσεις για τη συγκεκριμένη επιλογή” τόνισε.

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφερόμενος στα εργασιακά, άσκησε κριτική και στην ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Ο κ. Μητσοτάκης αναγκάστηκε να πει δυο φορές ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης της ΝΔ είναι να στηρίξει την εργασία”. Η πραγματικότητα βεβαίως τον διαψεύδει -τόνισε- γιατί την επόμενη μέρα στη Βουλή έγινε νόμος του κράτους και για πρώτη φορά στην Ελλάδα είναι νόμιμη η απλήρωτη εργασία. Είναι ένας νόμος των κυρίων Βρούτση και Μητσοτάκη. Επίσης έχει ψηφιστεί ότι θα κοπεί το δώρο Χριστουγέννων, για όσους ανθρώπους ήταν σε αναστολή σύμβασης, δηλαδή το δώρο αντί να υπολογιστεί στη βάση του κανονικού μισθού θα υπολογιστεί στη βάση των 530 ευρώ” υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος ,επισημαίνοντας ότι “η κυβέρνηση κινείται σε λάθος δρόμο”.

ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ

Όταν μιλάμε για την Αττική, όπου τα δρομολόγια στα τρένα είναι κάθε 8 λεπτά πραγματικά οποιοδήποτε προληπτικό μέτρο σκοτώνεται καθημερινά μέσα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι πάρα πολύ άσχημη. Εργασιακοί χώροι έχουν γίνει εστίες υπέρ μετάδοσης. Άρα βλέπουμε ένα συνολικό πρόβλημα ως προς το θέμα των μέτρων” σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε λέγοντας: ” Η κυβέρνηση σπατάλησε τον χρόνο που κέρδισε η κοινωνία. Φάνηκε από την αμηχανία του αρμόδιου υφυπουργού να απαντήσει για την κατάσταση στις ΜΕΘ. Φάνηκε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει καθαρή εικόνα, για την κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ αλλά και με τις προσλήψεις στο υγειονομικό προσωπικό. Παρότι είχαν χρόνο να προετοιμαστούν για την Υγεία, δεν έχει γίνει ούτε μια μόνιμη πρόσληψη ιατρικού προσωπικού”.

Πριν από μερικές μέρες το Δημόσιο σύστημα Υγείας αδυνατούσε να κάνει τα κατάλληλα τεστ και εδώ υπάρχει και ένα μεγάλο ερωτηματικό για το ρόλο του κυρίου Μαγιορκίνη, γιατί συγκεκριμένη κλινική βρέθηκε να προτιμάται από την επιτροπή- για την διεξαγωγή των τεστ. Άρα νομίζω ότι τα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν χθες από την κυβέρνηση είναι μέτρα τα οποία δεν απαντούν στην ραχοκοκαλιά του προβλήματος” υπογράμμισε .

Όσον αφορά την χθεσινή έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς ο κ. Ηλιόπουλος είπε: ” είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα και σχεδόν 20 χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς. Δεν είναι δυνατόν να έχουν ανοίξει τα σχολεία, χωρίς να έχει προηγηθεί τεστ στους εκπαιδευτικούς, χωρίς να υπάρχουν μάσκες. Ένα μέτρο υποτίθεται ότι η κυβέρνηση επέλεξε ότι θα τηρήσει, όλα τα άλλα τα άφησε στην προσωπική ευθύνη των ανθρώπων και ούτε αυτό δεν κατάφερε να τηρήσει, αλλά κατάφερε να πετάξει και στον “κουβά” 6 εκατομμύρια από δημόσιο χρήμα. Πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα αραίωσης των μαθητών”.

ΓΙΑ LOCKDOWN
Αυτή τη στιγμή το να προχωρήσεις σε καθολικό lockdown είναι η καλύτερη αποδοχή αποτυχίας της πολιτικής σου. Δεν είναι εργαλείο το οποίο μπορείς να χρησιμοποιείς διαρκώς, αλλά ένα εργαλείο το οποίο έπρεπε να χρησιμοποιηθεί στην πρώτη περίοδο για να κερδίσεις χρόνο ώστε να θωρακίσεις το σύστημα Υγείας”.

ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
“Σε συνθήκες κρίσεις είναι απαραίτητο να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Οι Έλληνες πολίτες θα ενημερωθούν για το ποια είναι η προφορική συμφωνία και τα πρακτικά από τη συνάντηση στο Βερολίνο; Δεν νομίζω .Το βασικό πρόβλημα σήμερα στην εξωτερική πολιτική είναι η διγλωσσία αλλά και ότι ο Πρωθυπουργός δεν λέει την αλήθεια στον κόσμο” κατέληξε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα