back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μνημόνιο συνεργασίας Υπουργείου Εσωτερικών-Δήμου Αθηναίων-Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Διαβάστε επίσης

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας κ. Άγγελος Μπίνης προχώρησαν σε μία ακόμα σημαντική δράση για την ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Ο Δήμος Αθηναίων αξιοποιεί μοντέρνους μηχανισμούς διασφάλισης της αποτελεσματικής λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες και τις επιχειρήσεις με σεβασμό στις απαιτήσεις διαφάνειας και λογοδοσίας. Στο πλαίσιο αυτό αξιοποιεί την τεχνογνωσία και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της ΕΑΔ, προκειμένου να αναβαθμίσει τις επιχειρησιακές διαδικασίες και ικανότητες της δραστηριότητας Εσωτερικού Ελέγχου του Δήμου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκος τόνισε «Στηρίζουμε και αναβαθμίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας, την Αυτοδιοίκηση, με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, πόρους, αρμοδιότητες και προσωπικό. Και ασφαλώς αυτό απαιτεί την ενδυνάμωση της διαφάνειας στην Αυτοδιοίκηση. Είναι πολύ σημαντική η πρωτοβουλία της Αρχής Διαφάνειας και του Δήμου Αθηναίων να προχωρήσουν στις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου, με σκοπό τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση».

« Η προσπάθεια που ήδη έχει δώσει καρπούς, για τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών μας, δεν έχει ως μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών χωρίς ουρές και γραφειοκρατία. Έχει ως πυρήνα της, τη διαφάνεια και την πρόσβαση όλων των πολιτών, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του δήμου μας. Σε αυτούς τους στόχους μένουμε προσηλωμένοι και γι αυτό δημιουργούμε συμμαχίες που κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση» τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης.

Ο Διοικητής της ΕΑΔ κ. Α. Μπίνης ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Δήμαρχο Αθηναίων για την εμπιστοσύνη τους και υπογράμμισε το γεγονός ότι για τους Δήμους της χώρας ο Εσωτερικός Έλεγχος αποτελεί παράλληλα και ένα εργαλείο ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών, αφού αναδεικνύει τις ευκαιρίες για ανάληψη βελτιωτικών δράσεων με άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα της καθημερινότητας των δημοτών.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα