back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 στο ΚΠΙΣΝ

Διαβάστε επίσης

«Περπατήστε και ποδηλατήστε μαζί μας» καλεί τους Αθηναίους το  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με αφορμή την φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, με ποικίλες δράσεις που υλοποιούνται από την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου έως και την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου.

Οι εκδηλώσεις 

Με το σύνθημα «Μετακινήσου υπεύθυνα!» οι φετινές δράσεις του ΚΠΙΣΝ στα Mobility Actions της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας αφορούν σε όλους τους τρόπους μετακίνησης: ποδήλατο, περπάτημα, μέσα μαζικής μεταφοράς.

Περπατήστε και ποδηλατήστε μαζί μας

Οι φετινές βόλτες του ΚΠΙΣΝ έχουν ως στόχο να μας δείξουν πόσα μπορεί κάποιος να ανακαλύψει σε μια βόλτα μιάμισης ώρας με τα πόδια ή δύο ωρών με το ποδήλατο και πόσο εύκολο είναι τελικά να καλύψει μεγάλες αποστάσεις με βιώσιμο προς το περιβάλλον τρόπο.
Οι διαδρομές για περίπατο γύρω από το ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνουν ιστορικές πληροφορίες καθώς και παρουσίαση των ευκαιριών για βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι διαδρομές είναι:

Περπάτημα

1,5 ώρα  (έως 10 άτομα)

Παρασκευή 18/09 | 19.00–20.30
ΚΠΙΣΝ – Φάληρο/Εκβολές του Κηφισού

Δευτέρα 21/09 | 19.00–20.30
ΚΠΙΣΝ – Φλοίσβος

Ποδήλατο

2 ώρες  (έως 30 άτομα)

ΚΠΙΣΝ – Κέντρο Αθήνας
Κυριακή 20/09 | 19.00–21.00

(Η συμμετοχή των εφήβων 15-17 ετών γίνεται με άδεια και παρουσία κηδεμόνα.
Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φέρουν το δικό τους ποδήλατο.)

Συζήτηση με θέμα “Επιχειρήσεις φιλικές προς το ποδήλατο” (Cycle Friendly Employer)

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020  στις 19:00 στον Θόλο του Ιδρύματος.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Επιτροπή Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και αφορά στην αναζήτηση ενός πιο ορθολογικού και βιώσιμου τρόπου ζωής μέσα από τη χρήση του ποδηλάτου από και προς την εργασία, αλλά και στην προτροπή των εργαζομένων να εντάξουν το ποδήλατο στη ζωή τους με στόχο μια πιο βιώσιμη και ευχάριστη πόλη. Στο πλαίσιο της συζήτησης θα παρουσιαστούν οι τάσεις της ευρωπαϊκής αγοράς ως προς αυτή την κατεύθυνση, η πλευρά των ίδιων των επιχειρήσεων, θα συζητηθούν θέματα εργατικής νομοθεσίας, αλλά και θα ακουστούν προτάσεις για το πώς μια επιχείρηση, ανεξαρτήτως μεγέθους, μπορεί να γίνει περισσότερο «Cycle Friendly».

Η εκδήλωση αφορά όχι μόνο τα μέλη του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου αλλά και κάθε φορέα, οργανισμό ή επιχείρηση που ενδιαφέρεται για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του στο YouTube.

E-bikes: Το μέλλον είναι ηλεκτρικό

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 από τις 17.00–21.00  το ΚΠΙΣΝ δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να δοκιμάσουν ένα ποδήλατο ηλεκτρικής υποβοήθησης και να γνωρίσουν στην πράξη τα πλεονεκτήματά του.

Παράλληλες Δράσεις

Τα shuttle bus του ΚΠΙΣΝ συμμετέχουν στην ΕΕΚ

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως είναι τα λεωφορεία, αποτελούν έναν από τους πιο οικολογικούς τρόπους μετακίνησης στην πόλη. Μεταφέροντας σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό επιβατών απ’ ό,τι ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο, συμβάλλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση εκπομπών καυσαερίων αλλά και δημόσιου χώρου.

Τα λεωφορεία του ΚΠΙΣΝ είναι ένας οικολογικός, οικονομικός και πρακτικός τρόπος να επισκέπτεται κάποιος το ΚΠΙΣΝ. Και φέτος τα λεωφορεία συμμετέχουν στην ΕΕΚ αναδεικνύοντας αυτό το ρόλο τους!

Ποδήλατο στην πόλη

Κατά τη διάρκεια της ΕΕΚ, παράλληλα με τις ειδικές θεματικές εκδηλώσεις, το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει ψηφιακά, μέσα από το κανάλι του στο YouTube και τη σελίδα του στο Facebook, μία καθημερινή μίνι σειρά από βίντεο γυρισμένα στους χώρους του με θέμα την αστική ποδηλασία. 

*(Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών).

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα