back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΕΚΠΑ: Εθελοντική αιμοδοσία στις 6 Οκτωβρίου

Διαβάστε επίσης

Η έναρξη της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς στην περίοδο πανδημίας, που συμπίπτει με αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας, έχει επηρεάσει την εθελοντική αιμοδοσία και την επάρκεια του προς μετάγγιση αίματος.

Η προσέλευση των αιμοδοτών είναι μικρότερη στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των νοσοκομειακών μονάδων από τον δικαιολογημένο φόβο των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα τα αποθέματα αίματος να έχουν περιοριστεί σημαντικά με επακόλουθο να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που χρήζουν μετάγγισης.

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από την έναρξη της πανδημίας σε συνεργασία με φοιτητικούς συλλόγους του ΕΚΠΑ, την Οδοντιατρική Σχολή και άλλους φορείς, έχει διοργανώσει εκστρατείες ενημέρωσης και τέσσερις Εθελοντικές Αιμοδοσίες με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Συνεχίζοντας τις δράσεις αυτές το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ν.Υ. Αιμοδοσίας Αρεταιείου Νοσοκομείου και Ν.Υ. Αιμοδοσίας Αττικού Νοσοκομείου) σε συνεργασία με φοιτητικούς συλλόγους του ΕΚΠΑ θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 από 10.30-17.30 στον προαύλιο χώρο του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, Αθήνα).

Για τη διεξαγωγή της αιμοδοσίας θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αιμοδοτών όπως:

  • Αιμοδοσία σε εξωτερικό χώρο
  • Θερμομέτρηση κατά την προσέλευση
  • Παροχή εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό)
  • Τήρηση των αποστάσεων

Για την αποφυγή συνωστισμού, παρακαλούνται οι αιμοδότες να κλείνουν τηλεφωνικό ραντεβού στο τηλ. 210-7286324.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα