back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Το 37,5% αγγίζει στις ΜΕΘ της χώρας η πληρότητα των κλινών που έχουν διατεθεί για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας. Εντός των επόμενων μηνών, το ΕΣΥ ενισχύεται με 334 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ-Covid, πρόσθεσε ο Βασίλης Κικίλιας, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία κρούει τον “κώδωνα του κινδύνου”, καθώς, όπως σημειώνει, με βάση τα νοσοκομειακά κρεβάτια θα έπρεπε να λειτουργούν 3.500 κλίνες ΜΕΘ. Συνολικά στη χώρα οι κλίνες στις ΜΕΘ ανέρχονται σε 930.

Στους 317 οι θάνατοι από τον κορονοϊό, καθώς κατέληξαν νωρίτερα 3 ηλικιωμένοι στη Θεσσαλονίκη. Κλειστά μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου, λόγω εντοπισμού κρουσμάτων, το 2ο Λύκειο Καισαριανής, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βουτών στο Ηράκλειο Κρήτης και το τμήμα Β5 του 2ου Γυμνασίου Πύργου Ηλείας. Μέχρι τις 18 του μήνα αναστέλλουν τη λειτουργία τους το Δημοτικό Σχολείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου, το Νηπιαγωγείο Ειδικής Αγωγής Καλλιθέας Λήμνου και το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρείας. Από σήμερα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου σε ισχύ τα αυστηρότερα μέτρα στην Αττική. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. “Αυτή τη στιγμή, το να προχωρήσεις σε καθολικό lockdown είναι η καλύτερη αποδοχή αποτυχίας της πολιτικής σου”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχετικά με το ζήτημα που δημιουργήθηκε με τις μεγάλες μάσκες που διατέθηκαν στα σχολεία, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, σε σημερινή του επιστολή προς τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, τονίζει ότι ευθύνη της Ένωσης ήταν ο διαγωνισμός για τις μάσκες, όχι οι προδιαγραφές τους κι ότι τις προδιαγραφές ασφαλείας και το μέγεθος των μασκών τις καθόριζαν αποκλειστικά τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Περισσότερα θα μας πει ο Γιώργος Μανουσακάκης…

Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στον 40χρονο γονέα που το πρωί της Δευτέρας βιαιοπράγησε σε βάρος καθηγητή του 2ου Γυμνασίου “Ελευθερίου Βενιζέλου” στα Χανιά, όταν ο καθηγητής δεν επέτρεψε στο παιδί του να μπει στο σχολείο χωρίς μάσκα.

“Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας έχουν εισέλθει σε νέα εποχή”, τόνισε η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, στο Προεδρικό Μέγαρο. Οι διμερείς σχέσεις με έμφαση στην ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, ήταν το κύριο αντικείμενο νωρίτερα των συνομιλιών Μητσοτάκη – Ζάεφ, ο οποίος στις 7:30 το απόγευμα θα συναντήσει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

…Στο μεταξύ, πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίσκεψη Ζάεφ, με την Κουμουνδούρου να χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από “προεκλογικά Μακεδονομάχο, σήμερα Βορειομακεδονομάχο”. “Το brand της πολιτικής απάτης το έχει κατοχυρώσει αμετάκλητα ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να του το πάρει κανείς”, απάντησε το κυβερνών κόμμα. “Αντί ο κ. Μητσοτάκης να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη χυδαία ψηφοθηρία του με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ας ξεκινήσει να σκέφτεται πώς ακριβώς θα υπερασπιστεί τις συμφωνίες με τη γείτονα που έφερε προς κύρωση στη Βουλή”, ανταπάντησε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύσκεψη υπό τον Νίκο Χαρδαλιά, νωρίτερα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ – η κακοκαιρία “ΙΑΝΟΣ” θα πλήξει την κεντρική και νότια Ελλάδα από αύριο το απόγευμα έως το μεσημέρι του Σαββάτου, με βροχές, καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις ανέμους.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον Δήμο Αλεξανδρούπολης, όπου συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε δασική έκταση μεταξύ των οικισμών Μελίας και Νίψας. Έρευνα από Πυροσβεστική και ΕΛ.ΑΣ. για τις 15 πυρκαγιές μέσα σε 48 ώρες στον Έβρο. Φωτιά και σε δασική έκταση, κοντά στο χωριό Αγία Μαρίνα, στη Ζάκυνθο. Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Από το 2021 θα έχει μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην Ελλάδα, κάλυψη από τα νέα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G), ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Απρόσμενη ήττα και αποκλεισμός για τον Στέφανο Τσιτσιπά στο τουρνουά της Ρώμης. Ο Έλληνας τενίστας αποχαιρέτησε νωρίς τη διοργάνωση, καθώς ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Ιταλό Γιάνικ Σίνερ, Νο 81 στην παγκόσμια κατάταξη.

Καιρός: Νεφώσεις αύριο στην Αττική, με σποραδικές βροχές από το απόγευμα, που τη νύχτα θα ενταθούν. Άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου – 28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Ο Νορβηγός κατά συρροήν δολοφόνος, Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, θα επιδιώξει την αποφυλάκιση του υπό όρους, δήλωσε ο δικηγόρος του. Ο ακροδεξιός εξτρεμιστής, τον Ιούλιο του 2011, σκότωσε 8 ανθρώπους πυροδοτώντας μια βόμβα στο Όσλο και στη συνέχεια πυροβόλησε και σκότωσε 69 ακόμα ανθρώπους σε κοντινό νησί, πολλοί εκ των οποίων ήταν έφηβοι που συμμετείχαν σε θερινή κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος.

Προθεσμία για να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο ζήτησαν και πήραν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης οι 4 ενήλικες κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό του καταυλισμού της Μόριας, που συνελήφθησαν χθες. Τις επόμενες ημέρες μεταφέρονται στο νησί και οι 2 ανήλικοι συλληφθέντες.

“Η νέα δέσμη πρωτοβουλιών στην οικονομία αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, εξειδικεύοντας τα 12 μέτρα, συνολικής αξίας 6,8 δις ευρώ, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη. Την επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν, έστω και τώρα, όπως είπε, οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και οι πολίτες που πλήττονται, υπογράμμισε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας. “Μόλις στα 4,6 δις ευρώ μέχρι τα τέλη Αυγούστου οι δαπάνες του κράτους για τη στήριξη των πληττόμενων, μία από τις χαμηλότερες δαπάνες στην Ευρωζώνη”, σημείωσε η Τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

“Θετικό βήμα η αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από την Αν. Μεσόγειο, να σταματήσουν οι μονομερείς ενέργειες”, τόνισε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. “Επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και της χώρας διαχρονικά είναι ο διπλωματικός διάλογος και όχι το στρατιωτικό ξίφος”, υπογράμμισε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, σε συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Για νέο κρούσμα κυβερνητικής ανικανότητας και διασπάθισης δημοσίου χρήματος σχετικά με τις μεγάλες μάσκες στα σχολεία, κάνει λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υπουργό Επικρατείας, ρωτώντας ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

Ερωτήματα, κατά τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, προκαλεί το γεγονός ότι μέσα σε 4 ημέρες υπήρξε ασυνήθιστα αυξημένος αριθμός πυρκαγιών σε σχέση με τα δεδομένα της περιοχής.

“Εφόσον δυσκολέψουν κι άλλο τα πράγματα θα παρθούν περισσότερα μέτρα”, τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς, μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμώνων. Υπογράμμισε ότι με τη μάσκα, η πρόληψη της μη μετάδοσης είναι 100%.

Μέχρι την Ευρώπη έφτασε ο καπνός από τις καταστροφικές πυρκαγιές στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus.

“Όλοι οι πρόσφυγες που βρίσκονται σήμερα στη Λέσβο θα έχουν φύγει μέχρι το Πάσχα”, δηλώνει στον Guardian ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – 1200 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν μέχρι στιγμής μπει στον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ – 35 τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα