back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Μακραίνει η λίστα των νεκρών από επιπλοκές κορονοϊού στη χώρα μας, φτάνοντας σήμερα στους 315. Τελευταίο θύμα, άνδρας 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ.

Υγειονομικές αρχές και κυβέρνηση βρίσκονται σε εγρήγορση εξαιτίας της καλπάζουσας, αυξητικής πορείας εξάπλωσης του Covid-19 στη χώρα, με την Αττική να βρίσκεται στο κόκκινο, καταγράφοντας τα 197 από τα 301 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες. Από σήμερα έως και τις 30 Σεπτεμβρίου στον νομό έχουν τεθεί σε ισχύ νέα αυστηρότερα μέτρα προστασίας, ενώ ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά -αυτή τη φορά- δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Το πρόβλημα είναι δυναμικό, εξελίσσεται. Όλα είναι στο τραπέζι, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Έτσι από σήμερα -μεταξύ άλλων- στους χώρους εστίασης θα επιτρέπονται έως έξι άτομα ανά τραπέζι και οι λαϊκές θα λειτουργούν με το 50% των παραγωγών. Επίσης, υποχρεωτική πλέον η μάσκα σε κλειστούς χώρους εργασίας σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και σε ανοικτούς χώρους στους οποίους δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση του ενάμιση μέτρου, όπως είναι οι στάσεις λεωφορείων, οι πλατείες και οι συναυλίες. Με πληρότητα 50% θα πραγματοποιούνται οι συναυλίες ενώ με 60% πληρότητα και χρήση μάσκας θα λειτουργούν θέατρα και κινηματογράφοι.

 

Εν τω μεταξύ παρατείνεται -με κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε πριν από λίγο- η προσωρινή αναστολή λειτουργίας σε ΚΑΠΗ χαρτοπαικτικές λέσχες, ντισκοτέκ εμπορικών εκθέσεων και οργανωμένων αγορών. Παράλληλα σε ισχύ έως τέλος Σεπτεμβρίου η απαγόρευση των επισκεπτηρίων σε νοσοκομεία κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς επίσης και η διεξαγωγή θρησκευτικών τελετών που συνοδεύονται από λιτανεία.

 

Αυξήθηκαν σε 67 οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Αν συνεχίσει αυτή η αυξητική τάση δεν θα επαρκούν οι ΜΕΘ αλλά και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για να τους βοηθήσουν, υπογράμμισε μιλώντας στον Αθήνα 984 η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Αθηνά Λινού.

Συνελήφθη με την κατηγορία της διέγερσης σε απείθεια, ο ιερέας που εμφανίστηκε σε βίντεο να κάνει κήρυγμα κατά της χρήσης μάσκας, την ώρα του αγιασμού σε Νηπιαγωγείο του Ρεθύμνου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Θετικό βήμα χαρακτήρισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την αποχώρηση των τουρκικών πλοίων από την Ανατολική Μεσόγειο, από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η πρόεδρος της Κομισιόν αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Επιτροπής, στο πλαίσιο της ανάκαμψης των οικονομιών των κρατών μελών, χαρακτηρίζοντας την επόμενη δεκαετία ως «δεκαετία ψηφιακής ανάπτυξης».

Ενημέρωση για τα ακριβή ποσά που έχει λάβει η χώρα μας από κάθε ευρωπαϊκή και διεθνή πηγή, για τη διαχείριση του προσφυγικού- μεταναστευτικού από το 2015 έως και το 2019, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, επτά βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Ζητούν επίσης αναλυτικά στοιχεία με τα ποσά που διατέθηκαν για το νησί της Λέσβου και ειδικά για το Κεντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, καθώς και για την χρηματοδότηση ΜΚΟ.

 

Την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο καταβολής των αναδρομικών στους συνταξιούχους εκφράζουν οι εκπρόσωποί τους σε συνέντευξη τύπου που παραχωρούν αυτή την ώρα.

 

Αλλάζει από αύριο το σκηνικό του καιρού, καθώς θα σημειωθούν οι πρώτες φθινοπωρινές μπόρες σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Έντονες βροχοπτώσεις καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται στο σε Ιόνιο και στα Νότια Ηπειρωτικά της χώρας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, όπου αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 31ένας βαθμοί Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα