back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία των υγειονομικών αρχών και της κυβέρνησης από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα. Στο κόκκινο βρίσκεται και η Αττική, όπου από σήμερα έως και τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν τεθεί σε ισχύ νέα αυστηρότερα μέτρα προστασίας, ενώ ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Το πρόβλημα είναι δυναμικό, εξελίσσεται. Όλα είναι στο τραπέζι, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Έτσι από σήμερα -μεταξύ άλλων- στους χώρους εστίασης θα επιτρέπονται έως έξι άτομα ανά τραπέζι και οι λαϊκές θα λειτουργούν με το 50% των παραγωγών. Επίσης, υποχρεωτική πλέον η μάσκα σε κλειστούς χώρους εργασίας σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και σε ανοικτούς χώρους στους οποίους δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση του ενάμιση μέτρου, όπως είναι οι στάσεις λεωφορείων, οι πλατείες και οι συναυλίες. Με πληρότητα 50% θα πραγματοποιούνται οι συναυλίες ενώ με 60% πληρότητα και χρήση μάσκας θα λειτουργούν θέατρα και κινηματογράφοι.

Σε καθεστώς επιδημιολογικά επιβαρυμένης περιοχής και επιτήρησης η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Στα 310 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοιού που ανακοινώθηκαν χθες. Τα 197 εντοπίστηκαν στην Αττική. Αυξήθηκαν σε 67 οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Αν συνεχίσει αυτή η αυξητική τάση δεν θα επαρκούν οι ΜΕΘ αλλά και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για να τους βοηθήσουν, υπογράμμισε μιλώντας στον Αθήνα 984 η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Αθηνά Λινού. Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα μειώσουν την αυξητική τάση εφόσον εφαρμοστούν, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλές ακάλυπτες εστίες οι οποίες πρέπει να καλυφθούν είπε η κ Λινού, προτρέποντας μεταξύ άλλων τους πολίτες να μην μπαίνουν σε γεμάτα λεωφορεία και να μην συνωστίζονται στις στάσεις, καθώς η πολιτεία δεν έχει καταφέρει να αυξήσει τα δρομολόγια.

Η Ευρώπη εισέρχεται σε μια φάση αποφασιστικής σημασίας στη μάχη εναντίον του Covid-19 με την επιστροφή στα σχολεία και την έλευση του φθινοπώρου, προειδοποιεί ο ΠΟΥ. Όπως υπογραμμίζει, θα πρέπει οι ενήλικες να κρατήσουν επαρκή απόσταση, ώστε να βοηθήσουν στη μείωση της μόλυνσης.

Διπλωματικός πυρετός ενόψει και της Έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ.

Στη Λευκωσία η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο οποίος χθες επισκέφθηκε την Αθήνα. Σε λίγη ώρα αναμένονται κοινές δηλώσεις.

Χλιαρή η κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να κινείται οριακά.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι της Ανκόνα. Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης βρίσκονται σε φάση ολοκλήρωσης, ωστόσο οι ιταλικές αρχές, -για προληπτικούς λόγους- ζήτησαν από τους κατοίκους να μην ανοίγουν τα παράθυρα. Κλειστά τα σχολεία και τα πάρκα της πόλης. Δεν υπάρχουν θύματα.

Αλλάζει από αύριο το σκηνικό του καιρού, καθώς θα πέσουν οι πρώτες φθινοπωρινές μπόρες σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Έντονες βροχοπτώσεις καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται στο σε Ιόνιο και στα Νότια Ηπειρωτικά της χώρας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, όπου αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα 31ένας βαθμοί Κελσίου. 28 βαθμοί αυτη την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα