back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Χωρίς μάσκες παρά τα νέα μέτρα

Διαβάστε επίσης

Πακέτο» 6 μέτρων για την Αττική ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς η κυβέρνηση πήρε τις τελικές της αποφάσεις, έπειτα από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα, και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 του μήνα.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, ισχύουν τα εξής περιοριστικά μέτρα στην Περιφέρεια Αττικής:

1) Συναυλίες: Όριο 50% πληρότητας σε ανοιχτούς χώρους, χρήση μάσκας, απαγορεύεται αλκοόλ και κάπνισμα

2) Κέντρα υπηρεσιών εστίασης με ζωντανή μουσική: Αναστολή λειτουργίας για 14 μέρες

3) Θερινοί και κλειστοί κινηματογράφοι & θέατρα: Όριο πληρότητας 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδο των θεατών, καθώς και κατά τη διάρκεια της παράστασης

4) Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), καθώς και σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχουν συναθροίσεις (πχ πλατείες, στάσεις λεωφορείων, ουρές σε καταστήματα, πορείες – διαδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτικών κομμάτων) όπου δεν μπορεί να τηρηθεί ο κανόνας της απόστασης 1,5 μέτρου.

Υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς χώρους από όλους τους πολίτες.

5) Λαϊκές αγορές: Λειτουργία στο 50%, χρήση μάσκας από όλους, 3 μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκων

6) Όριο 6 ατόμων στα τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα εστίασης

Όσον αφορά την εικόνα σε πλατείες και στάσεις λεωφορείων, όπου από σήμερα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, παρουσιάζεται αποκαρδιωτική.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εικόνα στην πλατεία Αγίου Θωμά, στο Γουδί, στα όρια του δήμου Αθηναίων, αλλά και αντίστοιχα στην στάση των λεωφορείων έξω από το Λαϊκό νοσοκομείο, η συντριπτική πλειοψηφία δεν φορά σήμερα μάσκες, παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα