back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αθ. Λινού: Αν συνεχίσει αυτή η αυξητική τάση δεν θα επαρκούν ούτε οι ΜΕΘ ούτε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό

Διαβάστε επίσης

«Καμπανάκι» για τις αντοχές του ΕΣΥ σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η αυξητική τάση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, έκρουσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Αθηνά Λινού, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Αθηνά Κορλίρα.

«Αν συνεχίσει αυτή η αυξητική τάση δεν θα επαρκούν οι ΜΕΘ αλλά και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό για να τους βοηθήσουν» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Λινού και πρόσθεσε ότι αυτό που ανησυχεί τους επιστήμονες είναι η τεράστια διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια αλλά και ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων σε σχολεία.

Όπως είπε, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα μειώσουν την αυξητική τάση εφόσον εφαρμοστούν αλλά υπάρχουν ακόμα πολλές ακάλυπτες εστίες, οι οποίες πρέπει να καλυφθούν και μπορούμε να το κάνουμε και μόνοι μας. «Δεν μπαίνουμε σε ένα λεωφορείο όπου υπάρχουν όρθιοι άνθρωποι- ξεκινάμε νωρίτερα για την δουλειά για να αποφύγουμε τον συνωστισμό στις στάσεις, εφόσον η πολιτεία δεν έχει καταφέρει να αυξήσουν τα δρομολόγια» τόνισε.

Μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν θα φτάσουμε σε Lockdown εάν προσέξουμ,ε όλοι μας και εφαρμόζουμε μέτρα ένα βήμα παρα πέρα από αυτά που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Όσον αφορά το αντιγριππικό εμβόλιο ανέφερε ότι δεν υπάρχει επάρκεια για όλο τον πληθυσμό της χώρας , καθώς έχουν παραγγελθεί περίπου 5,5 εκατομμύρια δόσεις. « Δεν ξέρω ποιός αποφάσισε και με τι στοιχεία και με τι προβλέψεις ότι χρειαζόμαστε μόνο 5,5 εκ. δόσεις διότι φέτος δεν είμαστε στην ίδια κατάσταση», πρόσθεσε.

Τέλος πρότεινε ο Δήμος να βάλει περισσότερες βρύσες για κοινή χρήση σε όλους τους δρόμους, προκειμένου να πλένουν τα χέρια τους οι πολίτες.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα