back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ

Διαβάστε επίσης

Την πρόκρισή του στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με σκορ 2-1 της Μπενφίκα στην Τούμπα σε νοκ άουτ αγώνα.

Πλέον οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν την ρωσική Κρασνοντάρ σε διπλούς αγώνες. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί στη Ρωσία στις 22 Σεπτεμβρίου και η ρεβάνς στην Τούμπα στις 30 του ίδιου μήνα.

Ο ΠΑΟΚ είτε από επιλογή του Φερέιρα, είτε από την ποιότητα της Μπενφίκα είχε δεύτερο ρόλο στο πρώτο ημίχρονο. Μπορεί να έκανε πρώτος ευκαιρία, όταν στο 4’ από γύρισμα Τζόλη στη μεγάλη περιοχή, ο Άκπομ άφησε κάτω από τα πόδια τη μπάλα για τον Πέλκα.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, μπορεί να είχε άλλη μία τελική με την κεφαλιά του Μιχαηλίδη που μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος στο 16’, όμως οι Πορτογάλοι ήταν αυτοί που κυριάρχησαν, δίχως πάντως να μετατρέψουν αυτή την υπεροχή σε ουσία.

Είχαν κατοχή μπάλας σε ποσοστό 72% έναντι 28% του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, είχαν δοκάρι με τον Πίζι στο 30’ και άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, με την κεφαλιά του Σεφέροβιτς στο 27’ και το μακρινό σουτ του Πεντρίνιο στο 42’, όμως ο Δικέφαλος ήταν αρκετά συγκεντρωμένος και συμπαγής και κράτησε το μηδέν στην άμυνα.

Η ομάδα του Φερέιρα έγινε πιο απειλητική στο δεύτερο ημίχρονο και από τη στιγμή που ο Ζίβκοβιτς με σωτήρια επέμβαση στο 57’ από σουτ του Έβερτον κράτησε το μηδέν, πήρε… θάρρος και στο 63’ έφτασε στο γκολ!

Από τη συνεργασία του Γιαννούλη με τον Άκπομ, ο αριστερός μπακ του ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει την προβολή, αλλά τον… πρόλαβε ο Βερτόνχεν και από τα δικά του πόδια η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου!

Πριν προλάβει η Μπενφίκα να αντιδράσει, ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ, όταν στο 75’ από εξαιρετική μπαλιά του Γιαννούλη, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς με όμορφη ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0, γκολ το οποίο δεν πανηγύρισε ο Σέρβος, που μέχρι και πριν λίγες μέρες ήταν παίκτης των Πορτογάλων!

Στο υπόλοιπο του αγώνα η Μπενφίκα προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε… Ζίβκοβιτς και κάτω από την εστία, που ήταν ανίκητος και κράτησε όρθια την ομάδα του μέχρι το 94′ όταν ο Ράφα Σίλβα με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζ. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Κρέσπο, Γιαννούλης, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τζόλης (80’ Εσίτι), Πέλκας (66’ Α. Ζίβκοβιτς), Άκπομ (69’ Σφιντέρσκι)

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζεσούς): Βλαχοδήμος, Γκριμάλντο, Βερτόνχεν, Ντίας, Αλμέιδα, Τάαραμπτ (77’ Ράφα Σίλβα), Βάιγκλ, Πίζι, Έβερτον, Πεντρίνιο (65’ Νούνιες), Σεφέροβιτς (72’ Βινίσιους)

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα