back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τσαβούσογλου: Το Oruc Reis επέστρεψε για εργασίες συντήρησης

Διαβάστε επίσης

Η Άγκυρα διαβεβαίωσε σήμερα πως η επιστροφή στο λιμάνι του πλοίου ερευνών, που είχε αναπτύξει στην ανατολική Μεσόγειο, δεν αποτελεί οπισθοχώρηση και κάλεσε την Αθήνα να κάνει κι αυτή σε αντάλλαγμα κάποια κίνηση.

«Το Oruc Reis αγκυροβόλησε κοντά στο λιμάνι της Αττάλειας για εργασίες συντήρησης και εφοδιασμό», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη διάρκεια συνέντευξης του το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου, θα ήταν «λάθος» να ερμηνεύσει κανείς αυτές τις εργασίες «ρουτίνας» ως «ένα βήμα οπισθοχώρησης».

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό, τα άλλα τουρκικά πλοία, όπως το Barbaros Hayrettin και το Yavuz, συνεχίζουν τις ερευνητικές δραστηριότητές τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν έκλεισε εντελώς την πόρτα σε μια θετική ερμηνεία της επιστροφής του Oruc Reis στο λιμάνι, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα κάνει κι αυτή με τη σειρά της βήματα.

«Η Ελλάδα θα μπορούσε να θεωρήσει αυτές τις εργασίες ρουτίνας ένδειξη καλών προθέσεων και να εγκαταλείψει με την ευκαιρία αυτή τα μαξιμαλιστικά αιτήματά της», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε τη Δευτέρα πως η Τουρκία δεν περιμένει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα της επιβάλει κυρώσεις εξαιτίας της διένεξής της με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίσθηκε και πάλι στη συνέντευξή του στο NTV ότι η Τουρκία είναι ανοικτή για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα