back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε Δημοτικό σχολείο των Αγίων Αναργύρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαβάστε επίσης

Σε δημοτικό σχολείο στους Αγίους Αναργύρους βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός φορώντας μάσκα παρέστη στον αγιασμό του 7ου Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού θερμομετρήθηκε στη συνέχεια συνομίλησε με μαθητές.

«Eίναι μια στιγμή που επιτρέπεται ο ένας να αντιγράφει τον άλλον. Στο να φοράτε τη μάσκα, να κρατάτε αποστάσεις, να πλένετε τα χέρια σας, να αποφεύγετε τις πολλές αγκαλιές», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον σύλλογο των διαδασκόντων και εξέφρασε την ικανοποίησή του από την εικόνα της πρώτης ημέρας υπογραμμίζοντας πως οι μάσκες και τα παγούρια εστάλησαν παντού στην ελληνική επικράτεια. Πρόσθεσε δε πως είναι ελάχιστες, πλέον, οι περιπτώσεις για την άρνηση της χρησιμοποίησης μάσκας. «Πιστεύω ότι με καλή διάθεση θα τους πείσουμε και αυτούς ότι αυτό είναι το σωστό και το απαραίτητο. Διότι, φαίνεται λίγο παράξενο να θέλουμε να ακούμε τις συμβουλές των γιατρών μόνο επιλεκτικά», σημείωσε.

«Ξέρω ότι δεν είναι πολύ εύκολο να περνάτε όλη σας την ημέρα φορώντας μια μάσκα. Θαυμάζω, όμως, το γεγονός ότι όλες και όλοι δείχνετε αυτή τη συνέπεια και θα κάνετε, τελικά, αυτό το οποίο είναι σωστό», ανέφερε εξάλλου ο πρωθυπουργός προς τους μαθητές, ενώ επισήμανε ότι «φέτος, εκτός από γράμματα, θα μάθουμε και κάτι παραπάνω για το πως θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι πολίτες”. “Θα φροντίσουμε τους εαυτούς μας, θα φροντίσουμε την υγεία μας, θα ακούμε πάντα τους ειδικούς, θα ακούμε πάντα τους δασκάλους μας και όλα θα πάνε καλά. Και θα έρθει και η στιγμή που θα αφήσουμε τις μάσκες στην άκρη και θα μπορούμε να ξαναθυμηθούμε τη ζωή μας στο σχολείο, έτσι όπως ήταν στο παρελθόν», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε σχολικές αίθουσες και συνομίλησε με μαθητές που την πρώτη τους ημέρα επιστροφής στα θρανία ενημερώνονταν για τους νέους τρόπους συμπεριφοράς και για τους κανόνες υγιεινής που με τη βοήθεια των δασκάλων θα ακολουθήσουν σε αυτή τη νέα -διαφορετική χρονιά.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε ον σύλλογο των διδασκόντων για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν, ειδικότερα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες και άκουσε τους προβληματισμούς και τα αιτήματά τους. «Ανοίξαμε τα σχολεία, τον Μάιο και τον Ιούνιο. Και τότε είχε πάει πολύ καλά. Τώρα οι ειδικοί μας υποχρεώνουν να προσαρμοστούμε στη μάσκα. Πιστεύω ότι τα παιδιά θα προσαρμοστούν ίσως πιο εύκολα και από τους ενήλικες. Εσείς, εξάλλου, έχετε μεγάλη εμπειρία στο να τα αφήσετε να κάνουν το σωστό. Και εύχομαι και ελπίζω αυτό να μην κρατήσει πάρα πολύ. Αλλά αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Είναι πολύ σημαντικό, καθώς επιστρέφουμε στην κανονικότητα, να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε ένα δεύτερο κύμα, το οποίο θα προέρχεται από τα σχολεία. Και ελπίζω να τα καταφέρουμε», τόνισε μεταξύ άλλων.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα