back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Κατάλογο μέτρων καταρτίζει η επιτροπή επιδημιολόγων, προκειμένου να εφαρμοστούν σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, ανάμεσα στις οποίες και η Αττική, όπως αποκάλυψε ο Στέλιος Πέτσας. Στους 308 οι θάνατοι από κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς τις τελευταίες ώρες κατέληξαν 3 ηλικιωμένοι με υποκείμενα νοσήματα. Άνοδο του αριθμού των θανάτων στην Ευρώπη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο αναμένει ο ΠΟΥ, εκτιμώντας ότι αυτοί οι δύο μήνες θα είναι οι πιο δύσκολοι όσον αφορά την επιδημία. Σοβαρές ελλείψεις, ακόμη και σε νοσοκομεία περιοχών με μεγάλη διασπορά κορονοϊού, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνοντας ότι τις 40 τελευταίες μέρες έχουν καταγραφεί θετικοί στο ιό 157 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας, εκ των οποίων 105 ασυμπτωματικοί.

“Η συντριπτική πλειοψηφία εκπαιδευτικών, μαθητών και των γονιών, ακολούθησε τις οδηγίες των ειδικών”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αναίτια, βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα μαθητή σε βάρος εκπαιδευτικού του 2ου Γυμνασίου “Ελευθερίου Βενιζέλου”, στα Χανιά, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου. Ο εκπαιδευτικός, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί, αυτός αρνήθηκε και επιτέθηκε στον καθηγητή, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να καταλήξει στο νοσοκομείο. “Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές”, τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

…Στο μεταξύ, με τροπολογία της κ. Κεραμέως, θεσπίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα κλείνουν και θα ανοίγουν σχολικές μονάδες εξαιτίας της πανδημίας. “Οι μάσκες- κουκούλες που μοίρασε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στους μικρούς μαθητές για το άνοιγμα των σχολείων, όπως φαίνεται από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, θα ήταν για γέλια εάν δεν ήταν για κλάματα και άκρως επικίνδυνες”, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει αύριο και μεθαύριο ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο του “Economist” – θα έχει επίσης συναντήσεις με την ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αύριο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η συνάντηση σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και ΝΑΤΟ, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση ως προς τις προτάσεις του ΓΓ της Συμμαχίας. Στο μεταξύ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπογράμμισε ότι το Oruc Reis αγκυροβόλησε κοντά στο λιμάνι της Αττάλειας για εργασίες συντήρησης και εφοδιασμό κι ότι θα ήταν “λάθος” να ερμηνεύσει κανείς αυτές τις εργασίες ως “ένα βήμα οπισθοχώρησης”. “Δεν αλλάζει τίποτα με την αποχώρηση του Oruc Reis. Αυτό που χρειάζεται η ΕΕ είναι να δει ότι σταματούν οι μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο”, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πήτερ Στάνο.

“Είναι μια καλή κίνηση ότι αποχώρησε το Oruc Reis, αλλά έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να πούμε ότι τελείωσε η κρίση. Χρειάζεται ψυχραιμία, θα είναι αγώνας αντοχής”, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνης Γεωργιάδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84. Σχετικά με τις οικονομικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, σημείωσε: “Όλη η αγορά αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα στήριξης. Ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε δέσμη πρωτοβουλιών με γενναίες φοροελαφρύνσεις και αποφάσεις-τομές για να την αναδιάρθρωση της οικονομίας”.

Συνάντηση με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τόνισε την ανάγκη η χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων να διαρκέσει και μετά το 2021.

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών στον 32χρονο που κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στον 36χρονο αδελφό του, στον οποίον επίσης δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Ενισχύονται οι δυνάμεις στη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κουταλάς Κορινθίας, όπου επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 2 Ε/Π και 4 Α/Φ, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ. Σε εξέλιξη και η φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση, στην περιοχή Σταθμός, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που προωθεί ο Δήμος Αθηναίων επιδιώκεται ο σχεδιασμός της κινητικότητας στην πόλη της Αθήνας με πρωταγωνιστή τον άνθρωπο. Περισσότερα θα μας πει ο Κώστας Κορέλλης…

Καιρός: Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια, αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου – 29 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα