back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Ας χαθείς» Χρήστος Θηβαίος 14-09-2020

Διαβάστε επίσης

Ο Χρήστος Θηβαίος είναι ένας τραγουδοποιός που δεν συνηθίζει να μελοποιεί στίχους άλλων στιχουργών. Το πρώτο τραγούδι που μελοποίησε σε στίχους άλλου έχει μία ιδιαίτερη ιστορία.

Αρχές του 2008 ξεκίνησε τις ηχογραφήσεις του προσωπικού δίσκου «Πέτρινοι κήποι». Σκαλίζοντας τα χαρτιά του βρήκε ένα τραγούδι που σίγουρα δεν το είχε γράψει ο ίδιος, αλλά δεν αναφερόταν και κανένα όνομα. Του άρεσε πολύ, το μελοποίησε και άρχισε να τηλεφωνεί σε φίλους του στιχουργούς, οι οποίοι κατά καιρούς ίσως του είχαμε δώσει κάποιους στίχους, για να βρει τίνος ήταν. Τηλεφώνησε κατά σειρά σε εμένα, μετά στην Φωτεινή Λαμπρίδη και τέλος στην Αρλέτα. Αφού δεν έβγαλε άκρη αναγκάστηκε να συμπεριλάβει το τραγούδι στον δίσκο αναγράφοντας την λέξη «άδηλος» στο όνομα του στιχουργού.

Το τραγούδι άρχισε να παίζεται στα ραδιόφωνα και κάποιο βράδυ του τηλεφώνησε ο γνωστός ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη και το είχε μόλις ακούσει σε κάποιον τοπικό σταθμό. Το χαρτί με τους στίχους του το είχε δώσει εκείνος πριν κάποια χρόνια δίχως να γράψει το όνομά του. Φυσικά μετά από αυτό αποκαταστάθηκε το

όνομα του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου σε όλα τα credits του τραγουδιού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα