back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κώστας Ζαχαριάδης στον Αθήνα 9.84: “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μετατρέψει σε κόλαση όλες τις δομές στα νησιά”

Διαβάστε επίσης

 

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για την κατάσταση στη Μόρια εξαπέλυσε ο βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Ιχνογραφήματα” με τον Χρήστο Καπούτση.

Ο κ. Ζαχαριάδης κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι “έχει μετατρέψει σε κόλαση όλες τις δομές στα νησιά, για να δώσει δήθεν το σήμερα της αποτροπής“.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Αυτό που έγινε στη Μόρια είναι η ντροπή της Ευρώπης, η ντροπή της Ελλάδας. Πρόκειται για μια τρομακτική ανθρωπιστική τραγωδία. Όταν δημιουργείς συνθήκες κόλασης και φτάνεις τον πληθυσμό στη Μόρια από τις 5700, που ήταν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στις 23000 τον Ιανουάριο του 2020 είναι η τέλεια ευκαιρία για να γίνει η καταστροφή” σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος επισκέφθηκε τη Λέσβο για να δει ο ίδιος την καταστροφή στο ΚΥΤ.

Και πρόσθεσε: “Εμείς δεν θα αξιοποιήσουμε τα δύσκολα θέματα για μικροπολιτική αντιπολίτευση. Ήρθαμε να δούμε την καταστροφή και να ζητήσουμε από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις να αλλάξουν σχέδιο. Αυτό που λέμε εμείς είναι να αποσυμφορηθεί το νησί, να υπάρχει σχέδιο που είχε εισηγηθεί και η κυβέρνηση της ΝΔ, με μια ισόρροπη κατανομή, για να λυθεί το πρόβλημα”.

Επίσης ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στην τοποθέτηση της Ευρωπαίας Επιτρόπου Εσωτερικών, Ίλβας Γιόχανσον, ότι από τους 13 χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονταν στη Μόρια ,οι 3000 ,οι οποίοι εντάσσονται είτε σε πληθυσμούς ευαλωτότητας, είτε σε πληθυσμούς που ήδη έχουν πάρει άσυλο, θα μπορούσαν να είχαν φύγει από το νησί και διερωτήθηκε γιατί αυτοί οι 3000 άνθρωποι δεν έφυγαν τελικά. Γιατί αποφάσισε η κυβέρνηση να κάνει τη Χίο ,τη Λέσβο, τη Σάμο, την Κώ αποθήκες ψυχών?

Τέλος ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει καταθέσει κανένα αίτημα να πάρει η Ελλάδα πρόσφυγες ,κάτι που -όπως είπε -επιβεβαίωσε, ερωτηθείσα σχετικά και η κ. Γιόχανσον ,ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο του κόμματος για το προσφυγικό -μεταναστευτικό είπε: “έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο, θέσεις. Μεταφέρουμε τους πληθυσμούς ευαλωτότητας σε υπάρχουσες δομές για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη του”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα