back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Premier League: Αντιρατσιστικό μήνυμα στις φανέλες των ομάδων

Διαβάστε επίσης

Η Premier League ανακοίνωσε την Πέμπτη πως οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές των αγώνων του πρωταθλήματος, θα φορέσουν ένα σήμα το οποίο θα γράφει «κανένας χώρος για τον ρατσισμό» στις φανέλες τους, σε όλη τη διάρκεια της περιόδου 2020-2021.

«Εμείς, οι ομάδες μας, οι παίκτες και οι διαιτητές έχουμε μία μακροχρόνια δέσμευση για την καταπολέμηση των διακρίσεων» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς και πρόσθεσε πως: «Οι παίκτες έχουν πολύ δυνατή φωνή πάνω σ’ αυτό το θέμα, την οποία είδαμε την περασμένη σεζόν. Συνεχίσαμε να μιλάμε και να ακούμε παίκτες γι’ αυτό το ζήτημα και θα τους υποστηρίξουμε, συνεχίζοντας να τονίζουμε τη θέση της Premier League κατά του ρατσισμού.

Οι διακρίσεις, σε οποιαδήποτε μορφή, είναι απολύτως απαράδεκτες και το “No Room For Racism”, ξεκαθαρίζει τη θέση μας πως δεν θα δείξουμε την παραμικρή ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Δεν θα μείνουμε αδρανείς σ’ αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους συλλόγους, τους παίκτες και τους συνεργάτες μας για να αντιμετωπίσουμε δραστικά τέτοιες συμπεριφορές».

Το νέο σήμα θα αντικαταστήσει το logo «Black Lives Matter», που υπήρχε στις εμφανίσεις των ομάδων της Premier League, στο φινάλε της περσινής περιόδου.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα