back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πιέσεις στην Πελόζι να αλλάξει στάση για το πακέτο στήριξης στην οικονομία

Διαβάστε επίσης

Οι μετριοπαθείς Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων αρχίζουν να ανησυχούν όλο και περισσότερο για το πολιτικό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για ένα νέο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, σχολιάζει το POLITICO.

Οι πιο εκλογικά ευάλωτοι από αυτούς αρχίζουν σε ιδιωτικό επίπεδο να ασκούν πιέσεις στη Δημοκρατική πρόεδρο του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος Νάνσι Πελόσι, αλλά και άλλους ηγέτες των Δημοκρατικών, προκειμένου αυτοί να αναλάβουν δράση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο.

Το κλίμα ανησυχίας εντάθηκε ειδικότερα μεταξύ των Δημοκρατικών, που είναι υποψήφιοι για την επανεκλογή τους σε εκλογικές περιφέρειες που τείνουν να περάσουν στους Ρεπουμπλικάνους και αποτελούν την πρώτη γραμμή δρομολόγησης των προεκλογικών εξελίξεων.

Οι ίδιοι παρακολούθησαν μέσα στην εβδομάδα τη μεταφορά του αδιεξόδου στη Γερουσία, ενώ παραμένουν εντός των εκλογικών τους περιφερειών, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Από τη μεριά της, η Γερουσία απέτυχε χθες να προωθήσει ένα περιορισμένο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού, που παρουσίασαν οι Ρεπουμπλικάνοι, εξαιτίας της αντίδρασης των Δημοκρατικών γερουσιαστών, αφήνοντας τους γερουσιαστές των δύο κομμάτων να ανακοινώσουν το πάγωμα των διαπραγματεύσεων μέχρι μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Τώρα, τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων προετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα με ελάχιστες προοπτικές για την επίτευξη μιας δικομματικής συμφωνίας, καθώς τα περιστατικά των μολύνσεων συνεχίζουν να αυξάνονται και εκατομμύρια Αμερικανοί παραμένουν στην ανεργία.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει κοινοβουλευτικά για μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, με την Πελόσι να είναι αρνητική χθες σε προτάσεις για αλλαγή της στρατηγικής των Δημοκρατικών.

“Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στις εκλογικές μας περιφέρειες χωρίς ένα νομοσχέδιο. Ωστόσο, δεν θέλουμε κάτι φθηνό,” δήλωσε η ίδια σε μία τηλεφωνική επικοινωνία με την κοινοβουλευτική της ομάδα. Όταν βρίσκεσαι σε μία διαπραγμάτευση, το τελευταίο σημείο που μπορείς να βρεθείς αδύνατος, είναι το τέλος,” επεσήμανε η Πελόσι.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα