back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΕΡΓΑΝΗ: Μειωμένες κατά 547.554 οι προσλήψεις το οκτάμηνο του 2020

Διαβάστε επίσης

Μειωμένες κατά 547.554 οι προσλήψεις το οκτάμηνο του τρέχοντος έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τον Αύγουστο υποχώρησαν κατά περίπου 35.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, το ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων τον περασμένο μήνα ήταν θετικό κατά 4.342 θέσεις εργασίας, ωστόσο τα στοιχεία οκταμήνου αποτελούν αρνητικό ρεκόρ εξαετίας.

Παράλληλα, περίπου οι μισές θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν, αφορούσαν σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης.

Επιπλέον, 3680 συμβάσεις μετατράπηκαν από πλήρους εργασίας σε ευέλικτης απασχόλησης, ακόμη και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου.

Οι κλάδοι με την πλέον θετική εικόνα προσλήψεων τον Αύγουστο ήταν η εκπαίδευση, τα καταλύματα, το χονδρικό και λιανικό εμπόριο, καθώς και οι ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες.

Στον αντίποδα, με τις χαμηλότερες προσλήψεις καταγράφονται η δημόσια διοίκηση και άμυνα, η υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση, η βιομηχανία τροφίμων, οι δραστηριότητες κεντρικών γραφείων και παροχής συμβουλών διαχείρισης, οι αθλητικές δραστηριότητες, η διασκέδαση και η ψυχαγωγία, καθώς και η εστίαση.

“Με τα έκτακτα μέτρα που λάβαμε, προστατεύσαμε την αγορά εργασίας και αποτρέψαμε ισχυρό κύμα απολύσεων ενώ η δέσμη των ευεργετικών μέτρων θα ενισχυθεί, διευρυνθεί και συνεχιστεί για όσο χρειαστεί “, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα