back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συγκινημένος ο Παύλος Πολάκης από τη μη άρση της ασυλίας – Θέμα για τη ΝΔ οι πολλές απουσίες βουλευτών της από την ψηφοφορία

Διαβάστε επίσης

Η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε την πρόταση των εισαγγελικών αρχών για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, ύστερα από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε καταθέσει ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννης Κουρτάκης.

Παρά την αντίθετη εισήγηση της Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, η οποία κατά πλειοψηφία είχε ζητήσει να αρθεί η ασυλία του τέως αναπληρωτή υπουργού Υγείας, η Ολομέλεια της Βουλής με 84 ψήφους «κατά»,έναντι 80 «υπέρ » και ένα «παρών», απέρριψε το αίτημα.

Πάντως, το αποτέλεσμα οφείλεται εν πολλοίς και στις δεκάδες απουσίες βουλευτών της ΝΔ από την ψηφοφορία,καθώς στην αίθουσα ήταν παρόντες 71 από τους 158 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

«Ευχαριστώ αυτούς από την πλειοψηφία που πείστηκαν από αυτά που άκουσαν από μένα και δεν στήριξαν την άρση της ασυλίας μου», ανέφερε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ.Πολάκης, ο οποίος εμφανίστηκε συγκινημένος όταν άκουσε τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου να ανακοινώνει το αποτέλεσμα.

Στην ομιλία του, ο κ. Πολάκης μίλησε για σπίλωση και κατασυκοφάντησή του από τα συστηματικά ΜΜΕ,αποκαλώντας τον μηνυτή του «διεφθαρμένο λακέ», «αλητήριο» και «ΚΕΕΛΠΝΟταϊσμένη γραφίδα».Επίσης, κατήγγειλε ότι υπάρχει σε εξέλιξη σχέδιο φίμωσής του, μέσω μιας «βιομηχανίας»αγωγών και μηνύσεων.

Πάντως, επέμεινε ότι τα όσα είπε για τον κ.Κουρτάκη,ήταν στο πλαίσιο της άσκησης των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.

«Αν φτάσουμε στο σημείο να φοβόμαστε τη γραφίδα του κάθε Κουρτάκη και των αφεντικών τους, τότε όχι μόνο θα έχουν φαλκιδευτεί τα δικαιώματά μας ως βουλευτές,αλλά ανοίγει διάπλατα ο δρόμος της ποινικοποίησης της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πολάκης τήρησε και αυτή την φορά την…παράδοση των μαντινάδων,ενώ έκλεισε την ομιλία του παίζοντας με το κινητό του γνωστό τραγούδι του Καζαντζίδη και συγκεκριμένα τον στίχο: «Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια, κι αν κάνετε τα στήθια μου κομμάτια, εσείς πεθαίνετε κι όχι εγώ».

Φαιδρό χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός, τον τρόπο που επέλεξε να κλείσει την ομιλία του ο κ.Πολάκης.

Αντιθέτως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ανέφερε ότι αποτελεί θεσμική απρέπεια η κίνηση της ΝΔ να σχολιάσει ομιλία βουλευτή του οποίου κρίνεται η άρση ασυλίας.

Ο Π. Πολάκης κατά τη συζήτηση για την άρση ασυλίας του, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση του δημοσιογράφου Γ….

Gepostet von Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis am Donnerstag, 10. September 2020

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα