back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Υπουργείο Παιδείας: Συστράτευση για τη χρήση μάσκας στα σχολεία

Διαβάστε επίσης

Σε συστράτευση για τη χρήση μάσκας στα σχολεία κάλεσε την εκπαιδευτική κοινότητα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και αυτό γίνεται για λόγους δημόσιας υγείας. «Όπως η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους, έτσι πρέπει να είναι και για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες» σημείωσε η κ. Κεραμέως.

Σε όσους μαθητές δεν φορούν μάσκα θα μπαίνει απουσία, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας. Στις ηλικίες 4-10 ετών ωστόσο θα υπάρχει ευελιξία και επιείκεια με έμφαση στο παιδαγωγικό κομμάτι και σε εκπαίδευση των πολύ μικρών μαθητών για την αναγκαιότητα της μάσκας αλλά και την ορθή χρήση της. Παράλληλα θα δοθεί έμφαση και στα υπόλοιπα μέτρα, όπως πλύσιμο χεριών και τακτική χρήση αντισηπτικών.

Το ολοήμερο σχολείο

Αναφορικά με το ολοήμερο σχολείο η υπουργός ξεκαθάρισε ότι πλέον η ένταξη των μαθητών είναι ελεύθερη, ανεξαρτήτως οικονομικών ή κοινωνικών κριτηρίων, τα οποία αίρονται για να βοηθηθούν όλες οι ελληνικές οικογένειες. «Εστιάζουμε στο ολοήμερο, το ενισχύουμε και το χρηματοδοτούμε με επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ, ώστε οι μαθητές να παραμένουν στο σχολείο μετά τη λήξη των μαθημάτων, και να μην πηγαίνουν στον παππού και τη γιαγιά που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου» εξήγησε η κ. Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε τέλος ότι το απόγευμα της Τετάρτης θα δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η νέα ΚΥΑ με τις αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, που προανήγγειλε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προςτασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Οι οδηγίες αυτές στάλθηκαν επίσης σε όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια της χώρας.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα