back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή της Νέας Μάκρης – Φωτιά και στην Σαρωνίδα

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά ξέσπασε τι πρωί σε δασική έκταση στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 31 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι με το μέτωπο να κινείται προς Πεντέλη.

Πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες και επεκτάθηκε στη δασική έκταση.

Στο μεταξύ διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί στη Νέα Μαρκη και τις γύρω περιοχές καθώς από τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν καεί ή υποστεί ζημιές μετασχηματιστες της ΔΕΗ.

Ενισχύονται οι δυνάμεις – Διακοπή κυκλοφορίας

Ενισχύονται οι δυνάμεις στην δασική πυρκαγιά στην περιοχή Νέα Μάκρη Αττικής. Πλέον επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 2 Α/Φ και 3 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λόγω της πυρκαγιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Διονύσου στο ύψος του Αγ. Πέτρου και στο υψος της Καϊρη προς Ν. Μάκρη και στο ύψος της Ανατολής στο ρεύμα από Ν. Μάκρη προς Αγιο Πέτρο.

Φωτιά και στην Σαρωνίδα

Δεύτερο πύρινο μέτωπο στην Αττική, Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Φέριζα, στον δήμο Σαρωνικού Αττικής. Η φωτιά είναι ανάμεσα στην Κερατέα και την Ανάβυσσο και στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια.

Έχει κλείσει η λεωφόρος Αθηνών Σουνίου (παραλιακή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της λ. Καλυβίων μέχρι το ύψος της παλαιάς Φώκαιας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 10 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα